„В касата на шефа на КАТ – Благоевград беше открита

...
„В касата на шефа на КАТ – Благоевград беше открита
Коментари Харесай

Намериха 5300 лв. в касата на шефа на КАТ – Благоевград

„ В касата на шефа на КАТ – Благоевград беше открита сума от 5300 лева и имаме учредения да считаме че това са част от подкупите, които е получавал. Открити бяха и огнестрелно оръжие и муниции, които са нелегално държани от него”, разяснява пред bTV представителят на основната прокуратура Румяна Арнаудова вчерашният арест.

„ Не сме работили единствено по изявления в медиите, сигналът беше на Дирекция „ Вътрешна сигурност” на Министерство на вътрешните работи. При тях е постъпила информация за корупционна скица в КАТ – Благоевград, която е била доказана в границите на няколко месецa, включително посредством потребление на специфични разследващи средства

След образуването на досъдебното произвеждане основният прокурор разпореди следствените дейности да се правят от Националната следствена работа, по тази причина през вчерашния ден в Благоевград имаше 16 екипа следователи, ръководени от шефа на следствието и неговия заместник”, сподели още Арнаудова.

„ Доказателствата, които имаме към този час, изрично удостоверяват съществуването на корупционна скица – класическо искане и приемане на подкупи, в тази ситуация за бърза регистрация, за приемане на специфична номера – с идентични числа, поредни, огледални и прочие

Задържани по закона за Министерство на вътрешните работи са четири лица. Имаме доказателства за осъществени корупционни закононарушения от началника на бранш КАТ в Пътната полиция на Благоевград, подпомаган от две други физически лица. В рамките на днешния ден евентуално ще стигне до покачване на съответните обвинения”, сподели още Арнаудова.

Имаме и други линии на следствие, открито е закононарушение по работа, което се е изразило в предоставяне на позволение за конвоиране на извънгабаритен автомобил във време, в което е било неразрешено напредването на такива коли и без да се заплатят нужните такси”, сподели още представителят на прокуратурата.

„ Сигналът е отпреди 6 месеца, става въпрос за корупция, търговия с номера. Имам информация от хора от България и Македония, които описват по какъв начин са си плащали за номера; за комплект документи и обслужване – 300 лева за регистрация на кола – 50 лева, 100 лева за номер – отвън таксите, плащани на гише”, разяснява Иван Хамбарджийски, един от хората, подали сигнала до вътрешния министър.

„ Двама души „ уреждат” по 10 – 15 номера дневно с идентични числа, значи някой им ги дава”, разяснява той.

Според Хамбарджийски задържаният началник на КАТ е покровителстван от заместител - шефа на Министерство на вътрешните работи в регионалната дирекция в Благоевград. Очакванията му са, че идната акция ще бъде в Министерство на вътрешните работи Благоевград.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР