В карловските села Каравелово и Богдан работят 310 доброволци и

...
В карловските села Каравелово и Богдан работят 310 доброволци и
Коментари Харесай

310 доброволци в Богдан и Каравелово

В карловските села Каравелово и Богдан работят 310 доброволци и 55 военни, които чистят къщи и дворове, подкрепени от забележителен брой дребни булдозери, вид „ бобкат “. В село Слатина се допочистват три публични здания от доброволци от община Трявна.

Това заяви регионалният шеф на област Пловдив Ангел Стоев, който е в непрекъсната съгласуваност с кмета на Карлово Емил Кабаиванов и ръководителите на място от страна на 61-ва Стрямска бригада.

Националното посланичество на студентските препоръки през днешния ден се включиха със 62-ма младежи в Богдан, а 80 доброволци столичната верига магазини „ Фантастико “ от акцията на bTV „ Да почистим България за един ден “ работят в двора на читалището на Каравелово, изясни Стоев. По данни на щаба общият брой на почистените къщи през днешния ден е 35 – надлежно – 20 в Каравелово и 15 в Богдан.

За през днешния ден е основана организация за работата като на място са координаторите от армията и заместник-кметове на община Карлово Данка Зидарова-Люртова и Николай Цветков и кметовете на селата.

„ Призовавам още един път хората с положителни сърца да се притекат на помощ и на следващия ден, с цел да използваме хубавото време и да приключим оптимално бързо с почистването на къщите на потърпевшите семейства “, съобщи още Ангел Стоев.

В момента в региона работи и тежка техника – багери, булдозери и самосвали, с които се разчистват деретата, речните корита и работят по построяването на краткотрайни мостовете.

Припомняме, че и в трите села електрозахранването е възобновено на 100 %, без улично осветяване, защото е разрушена инфраструктурата. Водата е възобновена на 50%, като следва възобновяване на водопроводите. Осигурена е 200 тона минерална вода от „ Държавния запас “ и в селата към този момент дойдоха 4 тира от нея.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР