В Карлово няма да се изгражда предприятие за рециклиране на

...
В Карлово няма да се изгражда предприятие за рециклиране на
Коментари Харесай

Обрат! В Карлово няма да изграждат предприятие за рециклиран...

В Карлово няма да се построява дружество за преработване на пластмаса, това оповестиха от администрацията на най-голямата община в Подбалкана.
Във връзка с изявления в обществените мрежи за създаване на дружество за преправка на пластмаси в гр. Карлово, ул. „ Дъбенско шосе” № 47, от Община Карлово обявиха, че нвестиционното желание е на сдружение - „ 4 ПОЛИМЕР” ООД, което според Наредбата за изискванията и реда за осъществяване на оценка въздействието на околната среда (ОВОС) го съгласува с способния орган, а точно Регионална инспекция за опазване на околната среда Пловдив.

За информиране на популацията капиталовото предложение бе оповестено на формалната интернет страница на Община Карлово на 27.10.2021 година Тъй като капиталовото предложение предстои на преценка за нуждата от Оценка на въздействието върху околната среда, за изясняване детайлите на производството и публичния интерес Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив, изиска спомагателна информация от възложителя. На 26.11.2021 година наново е обезпечен публичен достъп до информацията за капиталовото предложение посредством формалната интернет страница на общината.

Община Карлово е изразила своето противоречие с реализацията на този план, в резултат на което на 01.12.2021 година „ 4 ПОЛИМЕР” ООД изтегли от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив цялата кореспонденция. На територията на град Карлово няма да се осъществя капиталово желание за създаване на дружество за преработване на боклуци от пластмаса.

Свързани вести В Карлово издигат цех за преработване на пластмаса
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР