В Карлово медицинските сестри излязоха на спонтанен протест пред общината

...
В Карлово медицинските сестри излязоха на спонтанен протест пред общината
Коментари Харесай

Сестрите от Карлово подкрепиха колежките от София: Чувстваме се смачкани!

В Карлово медицинските сестри излязоха на импровизиран митинг пред общината и болничното заведение в символ на взаимност с протестиращите им сътрудници пред Министерски съвет. Сестрите обявиха подготвеност за всеобщи безсрочни митинги в страната, в случай че настояванията им от страната не бъдат изпълнени.
Сестрите от Карлово споделиха, че към този момент една година се борят за смяна в системата на опазването на здравето, с цел да има качествено обслужване на пациентите, тъй като те от ден на ден недоволстват. По думите им неналичието на политическа воля е причина да не се случи смяната.

Даниела Икимова - сестра в детско поделение на МБАЛ " Д-р Киро Попов ": " Това равнодушие от страна на държавното управление и на всички горе и тези безбройни срещи без да има резултат - това ни кара да се усещаме просто смачкани, ненужни... ".

Бисерка Иванова - здравна сестра в АГ поделение на МБАЛ " Д-р Киро Попов " Карлово - " Не главното са нашите заплати, желаеме промяна в опазването на здравето, желаеме пациентите да се усещат по-добре, работи се с надработени часове на няколко места, огромен % са пенсионери... "

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР