В Кърджали имаме един феномен, който не е често срещан

...
В Кърджали имаме един феномен, който не е често срещан
Коментари Харесай

Добромир Живков: Ситуацията в Кърджали и Сливен е различна

В Кърджали имаме един феномен, който не е постоянно срещан в България, изключително в локалната власт - там Хасан Азис от Движение за права и свободи кандидатства за пети мандат и това е един от най-стабилните електорални резултати, който виждаме през годините. Това сподели в утринния блок на БТВ „ Тази заран " Добромир Живков, социолог от „ Маркет линкс ".

Не чакаме прекомерно висока или доста друга изборна интензивност съпоставено с предходните избори, само че това, което би трябвало да са каже, че господин Азис ще разчита евентуално още веднъж на тези към 18 хиляди гласа, които получава на последните избори. Към момента резултата от изследванията е много явен, че той е водач все още и е доста евентуално да завоюва кметското място още на първи тур, сподели още Добромир Живков. За момента данните от изследването сочат, че Хасан Азис е първи с 51 %, Никола Чанев от ГЕРБ, който е регионалния шеф, той е с към 20 % и Милко Багдасаров е на трето място с към 12 %. 42 % декларират изрично, че ще гласоподават, добави той.

В Сливен борбата за кметския пост наподобява много по-оспорвана и динамична, както беше и на предните локални избори. Двамата претенденти на ГЕРБ и Българска социалистическа партия - Стефан Радев и Кольо Милев изрично са най-сериозните любимци за кметското място и възможния балотаж. След това следват Йордан Лечков с към 6 % и Румен Бозуков от Движение Заедно за смяна с 5 %.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР