В карантинните хотели на морето вече има настанени. Има достатъчно

...
В карантинните хотели на морето вече има настанени. Има достатъчно
Коментари Харесай

Стела Балтова: Карантинираните хотели по морето вече започнаха да се пълнят

В карантинните хотели на морето към този момент има настанени. Има задоволително места за болните ”. Това съобщи министърът на туризма Стела Балтова. По думите й сезонът върви удобно макар епидемията. Тя добави, че следва сериозен разбор на картината с препълнените курорти по морето.

„ Трябва да се намерения по какъв метод ще се подходи през идващия сезон, с цел да има паркоместа и за тези, които идват с коли по морето. Това са освен българи. Туристи от прилежащите страни също идват с коли. Трябва да се направи ново ръководство на плажните линии, с цел да има места за всички “, уточни Балтова.

Делът на българите тази година е към 1.7 млн. за последните 3 месеца по отношение на чужденците, посочи министърът на туризма.

„ 2021 година е доста по-трудна от предходната, само че с помощта на съблюдаване на разпоредбите и напътствията, ние успяхме да реализираме България да се намира в „ зелената зона " доста дълго време. Убедена съм, че българските бизнесмени в туристическия бранш и авиопревозите ще заслужат овациите, както ги заслужиха лекарите и учителите. Сезонът върви удобно и смятам, че ще успеем да го доразвием по този начин, както е сега до края на месец август, а за какво не и през септември “, добави министър Балтова.

Най-вероятно и август ще е сполучлив за българския туризъм, в случай че успеем да запазим епидемиологичната обстановка, предвижда Стела Балтова, като подчертава върху отговорността за спазването на ограниченията.

Тазгодишната обстановка с туризма у нас може да се окаже добър опит, с цел да може идната година българите още веднъж да изберат страната като място за отмора, счита министърът на туризма.

„ Ако продължим да работим в обстановка на зараза, имаме към този момент и действен проект по какъв начин ще се развива обстановката, в това число с туристическия бизнес, когато се трансформира епидемиологичната конюнктура. Здравните ограничения би трябвало да бъдат обвързани изрично със социално-икономически ограничения “, съобщи още Стела Балтова.

Вече са обособени карантинни хотели – един за северната и един за южната част на Черноморието, уточни тя.

Само на едно място има подложен етикет „ 100% имунизиран личен състав “, през идната седмица ще бъдат сложени още 2 такива стикера – в един хотел и за една туроператорска компания. Балтова е на мнение, че би трябвало да има насърчителни ограничения за имунизиране от вида на ваучери или банкови карти, само че те би трябвало да бъдат финансово обезпечени.

От предходната седмица са почнали инспекции по морските ни курорти за това дали се съблюдават ограниченията против ковид, разяснява още министърът на туризма.

 

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР