В капана на лошото време попадат 50 деца от Североизточна

...
В капана на лошото време попадат 50 деца от Североизточна
Коментари Харесай

Как една учителка се обади на премиера и спаси учениците си от капана на лошото време 

В клопката на неприятното време попадат 50 деца от Североизточна България, които са пристигнали на шампионат по информатика в столицата, предават от Българска национална телевизия. След 4 часа очакване на гарата и липса на решение от страна на БДЖ, ръководителката им Бисерка Йовчева взема нещата в свои ръце.

" Като видях, че има заплаха да се забавят, а въпреки всичко това са деца, над 50, които в този момент натоварихме във влака, си разреших да се обадя на акад. Денков, към който изричам големи благодарности, той се обяди на министър Гвоздейков и нещата бяха уредени. Влакът е композиран и чакаме всеки миг да търгнем ", изясни учителката по информатика Бисерка Йовчева.

Преди това от БДЖ обясниха, че единственото, което могат да създадат, е да върнат парите на пасажерите. От Националната компания " Железопътна ифраструктура " обявиха, че един от главните проблеми по ж.п. линиите са падналите клони.

" Те падат върху линията или върху конктактната мрежа. В единия случай се получава късно съединяване. В другия случай - падат върху релсите. Нашите екипи са на терен от среднощ и до момента не са спирали да работят. Отстранени са над 30 тежки повреди ", изясни за Българска национална телевизия Емил Симеонов, основен инспектор по сигурността Наказателен кодекс " Железопътна инфраструктура ".

До края на утрешния ден проблемите се чака да бъдат отстранени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР