В кандидат – депутатската листа на ГЕРБ могат да бъдат

...
В кандидат – депутатската листа на ГЕРБ могат да бъдат
Коментари Харесай

Борисов даде картбланш за райкметове в листата на ГЕРБ в Пло...

В претендент – депутатската листа на ГЕРБ могат да бъдат включени и районни кметове. Лидерът на партията Бойко Борисов даде картбланш на концепцията на регионалния координатор Иван Тотев на днешната среща в София, за която „ Марица” писа.

Картбланш на Борисов има и за другото предложение на Тотев – за повече партийно наличие в листата за сметка на гражданската квота. Изричното изискване, което водачът на ГЕРБ сложи пред пловдивския партиен шеф, е на избираемо място да си остане юристът Радомир Чолаков. Мотивът е, че като претендент – народен представител и депутат Чолаков се е показал добре, изясни Иван Тотев.

Двамата с Борисов са се разбрали да не се организират събрания в районните структури във връзка листата. Тя може да бъде поправена на равнище градско управление, в което вземат участие ръководителите на районните организации и кметът Здравко Димитров, въпреки че той от на следващия ден е в болничен и ще поддържа връзката онлайн, в случай че това е допустимо.

Окончателното решение за листата на ГЕРБ – Пловдив ще бъде взето от Изпълнителната комисия, акцентира Тотев, който е и член на ИК. Той добави, че Радомир Чолаков евентуално ще е на трето или четвърто място, а другите претенденти от гражданска квота могат да бъдат преместени,без да са в челната петорка. Това са скулпторът Вежди Рашидов и някогашният кмет на Пловдив Спас Гърневски.

Бойко Борисов е удостоверил, че ще води пловдивската листа, каквато традиция съблюдава от 2009 година до момента.

Градското управление ще се събира при започване на другата седмица.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР