В канадската провинция Онтарио са идентифицирани заразени с новата форма

...
В канадската провинция Онтарио са идентифицирани заразени с новата форма
Коментари Харесай

Новата мутация на коронавируса е открита и в Канада

В канадската провинция Онтарио са разпознати инфектирани с новата форма на коронавирусна зараза, която по-рано беше открита във Англия, оповестява ТАСС, базирайки се на изказване районното държавно управление. Заразените са двойка, която живее в региона на Дърам в Онтарио, на изток от Торонто. В момента е известно, че в последно време тези хора не са пътували. Сега те са подложени на самоизолация.
На 14 декември ръководителят на Министерството на здравеопазването на Англия Мат Ханкок разгласи, че в страната е разпознат нов вариант на ковид, който може да бъде обвързван с бързото разпространяване на COVID-19 в югоизточната част на Англия. Според него, предварителният разбор демонстрира, че този вид вирус се популяризира по-бързо от известните варианти. На конференция на 19 декември английският министър председател Борис Джонсън разгласи, че съгласно предварителните данни новият вариант на ковид може да бъде със 70% по-заразен.
Според него, обаче английските специалисти към момента не са намерили доказателства, че леталността на мутиралия вирус може да бъде по-висока. В момента доста страни по света са прекратили въздушните връзки с Англия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР