В Канада влязоха в сила разпоредби, забраняващи продаването, купуването или

...
В Канада влязоха в сила разпоредби, забраняващи продаването, купуването или
Коментари Харесай

Канада замрази продажбата на пистолети

В Канада влязоха в действие разпореждания, забраняващи продаването, пазаруването или прехвърлянето на късоцевно огнестрелно оръжие, а министър председателят Джъстин Трюдо съобщи, че това е продължение на досегашните старания за възбрана на вноса на подобен тип оръжия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Новите разпореждания не разрешават и внасянето в страната на новопридобити оръжия, обявиха от канцеларията на премиера.

Замразяването на продажбите на огнестрелни оръжия беше оповестено през май, когато бе препоръчано и законодателство за налагане на най-строгите ограничения за надзор върху оръжия в страната от 40 години в осъществяване на проекта на Трюдо за справяне с насилието с огнестрелни оръжия, оповестиха от кабинета му.

" Замразихме пазара на револвери в тази страна ", съобщи през вчерашния ден Трюдо на конференция в Съри, Британска Колумбия, на която участваха членове на фамилии на жертви на принуждение с огнестрелно оръжие и деятели. Станахме очевидци на задълбочаване на насилието и по тази причина наш дълг е да предприемем дейности, сподели Трюдо, обявявайки влизането в действие на възбраната.

Канадският министър на публичната сигурност Марко Мендичино сподели, че това е най-значимото деяние против насилието с приложимост на огнестрелно оръжие в Канада за едно потомство.

Канада има по-строги закони за огнестрелните оръжия от Съединени американски щати, само че канадците могат да имат огнестрелни оръжия, в случай че имат позволение. Някои огнестрелни оръжия би трябвало да бъдат регистрирани.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР