В Камчатка са открити овъглени останки от хеликоптер Robinson. Недалеч

...
В Камчатка са открити овъглени останки от хеликоптер Robinson. Недалеч
Коментари Харесай

Разкъсано от мечки! Откриха тялото на биатлониста, загинал с хеликоптер

В Камчатка са открити овъглени остатъци от хеликоптер Robinson. Недалеч от хеликоптера били телата на починалите - международният първенец по биатлон измежду юношите Игор Малиновски, както и някогашният топ управител на Eldorado Зоя Кайгородова и топ мениджърът на Tele2 Сергей Колесняк.

Съобщава се, че телата на починалите са били раздрани от мечки.

Овъглените остатъци са открити в деня след злополуката, 17 юли. Трагедията е станала на 13 километра от вулкана Узон.

Междувременно се оказа, че известният биатлонист, а в този момент народен представител от Държавната дума Антон Шипулин, е трябвало да лети по същия маршрут като Малиновски, само че не го направил заради метеорологичните условия.

Това заяви самият Шипулин в обществените си мрежи.

Припомняме, съветският биатлонист Игор Малиновски почина при злополука на хеликоптер, който той е управлявал, на съветския полуостров Камчатка. Трима души е имало на хеликоптера " Робинсън " и всички те са починали. Властите потвърдиха, че обгорените остатъци на машината са били открити през днешния ден покрай вулкана Узон. Хеликоптерът е бил ръководен от международния първенец по биатлон за юноши Игор Малиновски.

Игор Малиновски обожавал биатлона и авиацията, а гибелта му е тъга за цялото съветско семейство на биатлона, се споделя в изказване на Руския съюз по биатлон.

25-годишният Малиновски има златен орден от Световното състезание за юноши през 2016 година, както и три трофеи от шампионата на планетата за младежи до 21 години през 2017-а. В кариерата при мъжете най-хубавото му достижение е четвърто място в Световната купа. През 2021 година Малиновски постави завършек на кариерата си.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР