В Камарата на представителите на Конгреса на САЩ се провежда

...
В Камарата на представителите на Конгреса на САЩ се провежда
Коментари Харесай

До часове! Правителството на САЩ може да спре да работи!

В Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати се организира ново гласоподаване на фона на очакваното прекъсване на работата на държавното управление от среднощ в събота.

 

Изправен пред протест от страна на своите сътрудници републиканци, ръководителят на Камарата на представителите Кевин Маккарти се пробва да реализира съглашение за 45-дневна пауза.

 

Не е ясно дали мярката му - намаляване на помощта за Украйна - ще бъде призната.

 

Четвъртото прекъсване на работата на държавното управление през последното десетилетие може да засегне всичко - от пътуването със аероплан до издаването на разрешителни за брак.

 

Повечето държавни чиновници ще бъдат освободени от работа без възнаграждение в този интервал, а значими стратегии ще бъдат спрени.

 

Кризата идва след протест на твърдата десница в Камарата на представителите на Съединени американски щати. Републиканците управляват Камарата на представителите с нежно болшинство, до момента в който демократите държат Сената с едно само място. Това значи, че законопроектите за разноски, които да запазят държавното управление " отворено ", би трябвало да бъдат подкрепени и от двете партии, с цел да преминат през двете камари и да стигнат до бюрото на президента Джо Байдън.

 

В събота сутринта ръководителят на Камарата Маккарти съобщи, че ще внесе за гласоподаване проект за 45-дневна продължаваща резолюция (CR). Целта е краткотрайното решение да резервира федералните организации отворени, до момента в който Конгресът не реализира единодушие по нов законопроект за финансиране.

 

Резолюцията ще включва средства за подкрепяне при бедствия, само че няма да включва американска външна помощ за Украйна, за което демократите упорстват.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР