В Камарата на представителите на американския Конгрес започнаха дебатите преди

...
В Камарата на представителите на американския Конгрес започнаха дебатите преди
Коментари Харесай

В САЩ започнаха дебатите по данъчната реформа

В Камарата на представителите на американския Конгрес започнаха дебатите преди гласуването на плана за данъчна промяна, съобщи АП.

Председателят на Камарата Пол Райън похвали законопроекта и сподели "Днес ние даваме назад на хората парите им ". Протестиращи обаче нарушиха началото на дебатите и показаха от балкона за гости недоволството си от думите на Райън. "Вие лъжете. Вие лъжете. Само богатите ще имат изгода от това ", извика жена, преди да бъде изведена отвън залагат. Друга жена пък прикани Райън да научи математиката, преди да прави сходни изказвания. Няколко протестиращи извикаха "Убийте законопроекта. Не убивайте нас ", преди да бъдат също изведени от залата.

Реформата ще понижи от 2018 година федералните налози за фирмите и върху приходите в размер на 1,5 трилиона $ за идните 10 години. Доналд Тръмп счита, че промяната ще форсира мотора на американската стопанска система оттатък 3-те % сегашен стопански напредък, което ще докара до нови данъчни приходи, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

Реформата цели и да опрости данъчния кодекс, тъй че американците да могат да попълнят декларациите за приходите си върху нагледно казано "пощенска картичка ". Но разнообразни лобистки групи съумяха да спасят в законопроекта избрани данъчни ниши или избрани налози от понижения. Освен това намаляването на налозите ще е непрекъснато за компаниите, само че ще трае единствено до 2025 година за семействата заради неналичието на по-дългосрочно съглашение по този въпрос. След като бъде гласуван в Камарата на представителите, проектозаконът може до няколко часа да бъде гласуван и в Сената на Конгреса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР