В Калифорния, знаков съдебен процес, приключи с присъда от 11

...
В Калифорния, знаков съдебен процес, приключи с присъда от 11
Коментари Харесай

Знаково дело: Основателката на „Теранос“ беше осъдена за измама и заговор

В Калифорния, знаков правосъден развой, завърши с присъда от 11 години и 3 месеца затвор за основателката и основен изпълнителен шеф на биотехнологичната компания " Теранос " Елизабет Холмс. Тя беше наказана по три обвинявания в машинация на вложители и едно - в скрит план. 

До преди години Холмс беше считана за една от огромните звезди на Силициевата котловина, сравнявана със Стив Джобс, Илън Мъск и Марк Зукърбърг.

През 2003-та, като 19-годишна студентка, Холмс основава стартъп. Идеята ѝ е да сътвори устройство, което може да прави десетки разбори и да диагностицира стотици болести, в това число рак и диабет, единствено с една капка кръв, взета от пръста.

Технология, която се оказа машинация.
Силиконовата котловина има дълга история с голямо неспокойствие към продуктите и тя сигурно взе участие в това. Но някъде там тя мина границата. Това, която тя е направила, имаше някои доста действителни последствия, с изключение на просто кражбата на пари от богати хора. Искам да кажа, че тя е навредила на доста животи. Посланието, което съдията искаше да изпрати, че да се направи това не е обикновено.
Михаел Лидтке, публицист AP

Стартъпът беше една една от водещите компании в Силициевата котловина. Оценявана в даден миг на 9 милиарда $, бързо се обезцени и престана да съществува откакто през 2015 година стана ясно, че устройството за кръвен разбор " Едисон " не работи. Според прокурорите Холмс осъзнато е подвела лекари и пациенти. Очаква се юристите на 38-годишната Холмс да апелират.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР