В Калифорния шофьор и пасажер в Tesla Model X, след

...
В Калифорния шофьор и пасажер в Tesla Model X, след
Коментари Харесай

В САЩ Tesla Model X прелетя над басейн след рязко ускорение и се блъсна в частен дом

В Калифорния водач и пътник в Tesla Model X, след внезапно ускорение на електрическия автомобил, прелетяха над басейн и се блъснаха в кухнята на частен дом. Инцидентът е станал в 7 сутринта, когато притежателите нормално са в тази стая, само че за благополучие по това време са били на отмора.

Според известието на избавителната работа в Сан-Матео, която се е отзовала на мястото на събитието, 70-годишна жена е карала наследник Model X с 40-годишната си щерка до нея на пасажерската седалка. Те са били с колани и пуснати въздушни възглавници в колата. Водачът и пасажерът не са потърпевши, само че са в потрес. В къщата не е имало никой и полицията е уведомила притежателя за случая. Същевременно, преди този момент той е получил предизвестие от СОТ, че някой е проникнал в къщата.

Превозното средство е мощно развалено и е унищожило огромна част от стената на къщата, оповестиха от полицията. По-късно на мястото са пристигнали и пожарникари. Те са вдигнали електрическия автомобил с кран и са го изтеглили от къщата.

Според оставените следи и разкази на очевидци, електрическият автомобил първо се е блъснал в бордюр, минал е през съседски двор и алея, блъснал се е в два паркирани автомобила, в ограда на различен парцел, прелетял е над басейна и се е блъснал в страничната стена на къщата, с носа в кухненската печка.

Според следователя, Tesla Model X с тегло 2650 кг е прелетял на към 15 метра над басейна. Към този миг Tesla се е движел по нанадолно и не е бил в режим на самостоятелно шофиране. Полицията към момента се пробва да откри с каква скорост се е движил автомобилът. „ Имаше очевидци в квартала, които видяха електрическия автомобил да забавя, стопира и форсира доста бързо “ — споделя полицията пред медиите.

Пред медиите специалисти по тематиката са обяснили, че водачът е имал шанс да не падне с колата си в басейна. По-рано спасители от Флорида демонстрираха по какъв начин Tesla Model X се възпламени, откакто се плъзна от рампата на лодка и е бил изцяло потънал във водата. Електромобилът е траял да гори, даже и под водата.

Проблемът с неочакваното ускорение на електрическите автомобили на Tesla и прекосяването им в неконтролируем режим е възниквал няколко пъти в Китай. Там преди година електрическият автомобил Tesla Model Y, след общоприетоо прекъсване и отблъскване настрана от пътя, внезапно форсира до оптималната скорост, събаряйки велосипедисти и мотоциклетисти от пътя, а половин минута по-късно свършва при съдбовен случай. Шофьорът не е съумял да спре колата.

От медиите излиза наяве, че от видео се вижда, по какъв начин Tesla Model Y се пробва да паркира, след което се движи с висока скорост по двулентов път, маневрира рисково през голям брой ленти в трафика, в това число и в насрещното придвижване, с висока скорост, удряйки коли и мотоциклети, преди в последна сметка към 30 секунди по-късно да се блъсне във витрина, като изминава 2,6 километра от старта.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР