В Калифорния повече от 20 хиляди хектара гора са обгърнати

...
В Калифорния повече от 20 хиляди хектара гора са обгърнати
Коментари Харесай

Калифорния гори: Горските пожари приближават Лос Анджелис

В Калифорния повече от 20 хиляди хектара гора са обхванати от пожар, напомня Ren.tv.

Въведен е „ червен “ код за режим на заплаха. Толкова мощни пожари в актуалната история на страната към момента не е имало. Двеста хиляди поданици към този момент са напуснали домовете си. Холивудските звезди бягат от първокласни вили и имения. Зоната на запалване за няколко часа може да се усили няколко пъти.

``
реклама

Според спасители, пожарът е провокиран от плевел вятър, който съборил дървета по електропровода. Междувременно хиляди спасители не престават да се борят с огъня.

Пламъците са обхванали над 250 хектара, в това число известния регион Малибу, посипан с къщи на холивудски звезди. Под наложителната евакуация бяха повече от 200 хиляди души. Сред тях - звездата от баскетболния клуб на Лейкърс Леброн Джеймс и актрисата Кейт Бекинсейл. Някои бяха изведени даже през нощта.

" Ние сме в сигурност. Много благодаря на всички, които помогнаха на мен и на моите животни, в това число на болна котка, да изляза от къщата измежду нощ ", написа Бекинсейл.

Плодове и питиета в евакуационния център през вчерашния ден бяха предопределени за посетители на премиерната прожекция на кино лентата „ Терминатор: Тъмни ориси “. Поради опустошителни пожари премиерата беше анулирана, а квалифицираните артикули бяха предадени на Червения кръст.

Премиерата на „ Терминатор “ не се състоя, с изключение на всичко друго, тъй като  Арнолд Шварценегер предната вечер беше евакуиран от хижата си поради приближаващите се пламъци. Човекът, който неведнъж спасяваше света на екрана, беше в капан.

" Безопасно бяхме евакуирани в 3:30 сутринта. Ако сте в евакуационната зона, не губете време. Напускайте. Сега съм признателен на най-хубавите пожарникари в света, героите на това деяние, които рискуват живота си, с цел да спасят калифорнийците ", акцентира Шварценегер.

Съпругата на " твърдия орех " Брус Уилис Ема Хамилилис с смут в обществените мрежи демонстрира фотография на пушек от огъня, идващ се до къщата ѝ.

Извънредно състояние е въведено в цяла Калифорния. Огънят обхвана както региона на Лос Анджелис, по този начин и региона Сан Франциско, сред които повече от 600 километра. 26 милиона души са застрашени от евакуация.

" Все още направляваме 15 % от пожара. 90 000 здания към момента са застрашени. Можем да потвърдим, че 124 здания към този момент са унищожени от пожар, а други 23 са развалени ", съобщи Джонатан Кокс, началник на калифорнийския отдел по горско и пожарозащита.

Основната причина за този мащаб на пожари е шквален вятър, поривите на който доближават до 35 метра в секунда.

" Първо отидохме на плажа с вярата, че там е по-безопасно, тъй като е по-близо до водата, само че, боже, беше толкоз горещо поради слънцето. Тогава бяхме принудени непрекъснато да сменяме местоположението си с климатик в колата, която почистваше въздух. И най-сетне взехме решение да дойдем до центъра за евакуация ", споделя съветският мигрант Джема Горохов.

Пожарът стартира покрай международно известния музей на Пол Гети и стартира да се популяризира по пътя на юг. Всички входове в музея и пътищата в близост към този момент са затворени за трети ден.

Огънят блокира южната част на 405-та автомагистрала - един от основните пътища в Калифорния, който води до интернационалното летище в Лос Анджелис. Полетът от горящия „ Град на ангелите “ стана доста по-труден.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР