В календара на състезанията на Формула 1 за 2025 г.

...
В календара на състезанията на Формула 1 за 2025 г.
Коментари Харесай

Календарът на Формула 1 за 2025 г. е потвърден със сериозна промяна за дебюта на Луис Хамилтън с Ferrari

В календара на надпреварите на Формула 1 за 2025 година Гран При на Австралия ще се върне към обичайния си слот като повдигане на завесата на сезона.

След пандемията на Covid Гран при на Бахрейн се трансформира в първото съревнование за сезона. Но тази година и това съревнование, и Голямата премия на Саудитска Арабия, което го последва, се организираха в събота, с цел да се съобразят с Рамадан.

През 2025 година и двете надпревари ще се проведат по-късно и Албърт Парк си възстановява предходния слот като място за откриващото съревнование. Мелбърн има контракт да продължи като хазаин на Гран при на Австралия до 2035 година и в тази договорка е включено съглашение, че това ще бъде първото съревнование за годината след най-малко пет сезона.

Връщането му в този слот идната година значи, че Албърт Парк ще бъде мястото на първото съревнование на Луис Хамилтън като водач на Ферари. Седемкратният първенец във Формула 1 се съгласи да се причисли към италианците в края на този сезон, поставяйки завършек на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР