В какво сгреши Кирил Петков и съветниците му?Надцениха се.Властта и

...
В какво сгреши Кирил Петков и съветниците му?Надцениха се.Властта и
Коментари Харесай

Румяна Ченалова: Кирил Петков и съветниците му се надцениха

В какво сгреши Кирил Петков и съветниците му?

Надцениха се.

Властта и славата им подействаха като опиат.

Самозабравиха се.

Не бяха подготвени. Дипломите, та даже и от Харвард, съчетани с някакъв професионален стаж някъде и липса на какъвто и да е управнически опит се оказаха незадоволителни.

Личният им живот няма никакво значение, в случай че не вреди на осъществяването на отговорностите им. Личният живот е ненарушим и пошлите медийни изявления нямат чистоплътни цели. Нито ще оказват помощ за решение на проблемите в страната, нито ще извисят създателите си. Няма да има „ Пулицър “ за медиите, които ровят в кофите за отпадък и от дълго време са продали душите си.

Управляващата коалиция няма бъдеще. Политическа партия са неспособни и подвластни. Българска социалистическа партия се разяжда от вътрешни битки. Демократична България е отровена от демократичната и русофобска политика на Христо Иванов и Атанасов. Има Такъв Народ са непредсказуеми. Опозицията няма по какъв начин да се сплоти. Възраждане в никакъв случай няма да се простреля сама, съюзявайки се с ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Общото сред всички е, че не им се пуска властта. За някои наличието в Народното събрание ще е последно, за други – ще се срине в пъти.

Това ръководство е обречено.

И всяко последващо ще бъде, в случай че субектите са същите. Вечните депутати или новите наши представители, за които властта е синоним на далавери и незаконно облагодетелствуване. Така ще е до момента в който закононарушенията остават ненаказани.

Христо Иванов съобщи, че оставката на държавното управление ще минира правосъдната промяна.

Каква правосъдна промяна?

Какви закони се одобриха?

Защо всички не помниха за Гешев и спящата прокуратура?

Защо Инспектората към Висш съдебен съвет работи години с изминал мандат, а депутатите, които би трябвало да изберат новия състав нехаят?

Защо няма номинации за началник на КОНПИ, откакто тримесечния период по закона изтече?

Ако има санкции за вършените с десетилетия закононарушения доста от днешните ръководещи ще са в пандизите.

И ние сме отговорни.

Виновни са тези, които пренебрегват изборите и остават в дома си, критикувайки във фейсбук или в кръчмите. Най- умните и най- знаещите, които нищо не вършат. Самовлюбените.

Виновни са тези, които печелят 20, 30 или 50 лв. с цел да продадат гласа си. Охолство за един ден.Безразличните.

Виновни са тези, които дефинират избора си на правилото на харесването, без да се замислят. Ентусиастите, които след това страдат, само че остават същите. Безотговорните.

Виновни сме всички.

Румяна Ченалова
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР