В какво се крие щастието? Има ли някой отговор на

...
В какво се крие щастието? Има ли някой отговор на
Коментари Харесай

Заможна майка реши да заведе дъщеричката си на село: Ти ми показа колко сме бедни всъщност

В какво се крие щастието? Има ли някой отговор на този повсеместен въпрос? И в случай че отговорите са постоянно разнопосочни, може ли най-малко да се доверим на думите на едно дете? Та нали децата са най-искрените създания на Бога и през тяхната душа и техните очи истината не се изкривява. Ето на каква история се натъкнахме в интернет, която желаеме да споделим с вас.

Жена от заможно семейство решила да заведе дребната си щерка в селото, откъдето е нейният жанр. В дните, прекарани в провинцията двете имали няколко съществени действия. Трябвало да вадят вода от кладенеца, да оказват помощ с кърската работа, само че също по този начин и се забавлявали. Играели на открито измежду природата, къпали се в потока, имало доста смях. Когато се върнали в огромния град и първокласното жилище, майката попитала щерка си по какъв начин е прекарала. Детският отговор бил толкоз откровен, че на нея ѝ се подкосили краката от изненада.

„ Има разлика, мамо. Ние имаме едно куче и една котка, те имат по три. Ние имаме мраморен басейн в градината, само че те имат бълбукащ поток. Имаме скъпи лампи в нашия двор, само че те имат милиони звезди на небето. От нашия балкон виждам блока на съседа, а от къщата на баба виждам гората и планината.

Ние в никакъв случай не пипаме земята, а те непрестанно я галят и поставят семена в нея. Ние си купуваме храна, а те си я вършат. Нас ни пазят кодове и пароли, а там всеки пази другия. Мамо, ти ми сподели какъв брой сме небогати в действителност и какъв брой щастливи можем да бъдем “, дало отговор момичето.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР