В какво състояние оставяте българската енергетика? Преди 9 месеца, когато

...
В какво състояние оставяте българската енергетика? Преди 9 месеца, когато
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов към премиера: Какво направихте за 9 месеца по договора с „Боташ”?

„ В какво положение оставяте българската енергетика? Преди 9 месеца, когато встъпвахте в длъжността министър председател, Вие и Вашият министър на енергетиката господин Радев говорихте, че имате избрани подозрения за договорката с „ Боташ ”. 9 месеца по-късно какво направихте по тази договорка и има ли някакви дейности? ” С този въпрос се обърна националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Борислав Гуцанов към министър-председателя Денков по време на парламентарен блицконтрол. 
Той акцентира, че 9 месеца е един сериозен интервал от време и още повече, че през този интервал са се натрупали загуби от близо 120 милиона лв. единствено от покупко-продажби на борсата
„ Купуваха се на по-висока цена и продавахте на по-ниска цена - това не е ли занемареност? Вие и Вашият министър взехте ли някакво отношение по тази тематика? За това, че „ Булгаргаз ” загуби близо 40 % от пазара, Вие взехте ли някакво отношение по този въпрос? Или 9 месеца говорите, че да, има проблем и че както ние на драго сърце чакаме Вашето тръгване, Вие на драго сърце няма да ни отговорите какво сте правили през тези 9 месеца ”, сподели Гуцанов.
„ Господин министър-председател, веселя се, че Ви остават единствено 5 дни на поста, който заемате. Наистина се удивлявам с каква лекост говорите неща, които явно не разбирате или Ви дават неверна информация, одобрявам и втората опция. Което не Ви оправдава никога ”, реагира на отговора на премиера Денков социалистът в репликата си.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР