В каква държава живеем?! В ТЕЛК, мястото където се събират

...
В каква държава живеем?! В ТЕЛК, мястото където се събират
Коментари Харесай

Пловдивчанин с Паркинсон: В ТЕЛК не издават експретни решения, а присъди

" В каква страна живеем?! В ТЕЛК, мястото където се събират най- онеправданите членове на обществото - болните и инвалидите, отношението е безобразно. Там вместо състрадание, срещаме безсрамно отношение и експанзия " разяснява пловдивчанинът Румен Желев. Бившият служител на реда страда от заболяването на Паркинсон в мощно напреднал етап. Днес той имал час за комисия. 
Прочетете още
" Отидох, портиерът ми взе досието с документи и сподели да изчакам. Стоях прав един час, въпреки, че едвам се държа на краката си. След това ми изнесоха документ, в който ми бяха сложили 85% неработоспособност, въпреки, че аз без помощ не мога да оцелея. Афектирах се и се разкрещях, а някакви служители от ТЕЛК-а започнаха да ме бутат на открито " споделя Желев. 

" Съпругата ми е в неплатен отпуск, с цел да се грижи за мен. Болестта ми прогресира в всеки минал ден. В епикризите, които представям ясно е разказано положението му, само че това не прави никакво усещане на бездушните хора в тази комисия. Никой не ме е повикал да ми види, да приказва с мен. Това не е експертно решение, а присъда. И то смъртна присъда " възмущава се Желев. 

Той приготвя тъжба, която ще изпрати до НЕЛК и в която ще опише проблема. 

Болестта на Паркинсон е второто най-разпространено невродегенеративно заболяване след Алцхаймер. В резултат от заболяването в мозъка умират нервни кафези. Те се намират в онази негова част, която дава отговор за контрола над огромна част от придвижванията на човешкото тяло.

Ранните признаци могат да се появят 10 и даже двайсет години преди да бъде сложена диагнозата. Такива признаци могат да бъдат нарушавания в обонянието, тремор, вдървеност в мускулите и депресивни положения. Повечето хора, у които се диагностицира заболяването на Паркинсон, са към 60-годишни. Но даже и заболяването да бъде открита на по-ранна възраст, тя си остава нелечима.

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР