В кафене в Дарфур Ахмед Исса пише писмо до роднините

...
В кафене в Дарфур Ахмед Исса пише писмо до роднините
Коментари Харесай

Заради боевете хората в Судан се връщат към писмата

В кафене в Дарфур Ахмед Исса написа писмо до роднините си, които се намират в друга точка на Судан. Мобилните услуги в страната са лимитирани поради боевете сред армията и паравоенните Сили за бърза поддръжка, които не престават близо 5 месеца.

Това накара мнозина да прибегнат до главния способ за връзка от предишния век - писмата. За доставката им оказват помощ и таксиметрови водачи. 

 
Успях да се обадя у дома за 5-6 секунди, преди линията да прекъсне. Сега чакаш цяла седмица да дойде писмото и не си изцяло сигурен ще стигне ли до получателя. А, даже и да стигне, не знаеш дали ще може и той да ти написа.
Ахмед Исса

В офиса на Сюлейман Мофадал идват десетки фамилии, загрижени за околните си, които са надалеч от тях. И той също оказва помощ за кореспонденцията.
След като телекомуникационните услуги в Дарфур бяха прекратени, започнахме да получаваме писма и известия от родственици. Изпращаме водачи да ги доставят. Най-често получателят написа отговора си незабавно и го дава на водача, още преди той да си е тръгнал.
Сюлейман Мофадал

А водачът потегля с вяра, че пътят, по който минава, няма да бъде затворен поради бомбардировки, поройни дъждове или контролни пунктове на милицията.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР