В качеството си на следващ ротационен председател на Съвета на

...
В качеството си на следващ ротационен председател на Съвета на
Коментари Харесай

Министър Димов пое председателството на Съвета на ЕС по околна среда

В качеството си на идващ ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз по околна среда министър Нено Димов пое алегорично „ щафетата “ от естонския си сътрудник Сиим Киислер. Традиционната гала по предаване на Председателството се състоя през днешния ден в Брюксел, оповестяват от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

Първото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз стартира от 1 януари 2018 година и ще продължи до 30 юни 2018 година Като ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз по околна среда страната ни ще работи за опазване на високите стандарти за запазване на околната среда и качеството на живот на популацията чрез резистентен напредък и „ зелена стопанска система “. Основните цели на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в региона на политиката по околна среда ще бъдат кръговата стопанска система и екологичните иновационни начинания, ориентирани към ефикасното потребление на ресурсите, понижаване на нездравословното влияние върху околната среда и здравето на хората, в това число чрез нови технологии. Акцент по време на Председателството ще бъдат подобряването на качеството на атмосферния въздух и по-доброто контролиране. В рамките на Председателството страната ще сложи фокус и върху подобряването на качеството на атмосферния въздух и по-доброто контролиране.

Темите за екоиновациите и прехода към кръгова стопанска система бяха обект на разискванията и на провелата се в границите на деня обичайната среща с представители на интернационалните екологични организации (Green 10) в Брюксел. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР