В кабинета на Симеонов: Граждани могат да подават денонощно сигнали

...
В кабинета на Симеонов: Граждани могат да подават денонощно сигнали
Коментари Харесай

В кабинета на Симеонов: Граждани могат да подават денонощно сигнали за силен шум

В кабинета на Симеонов: Граждани могат да подават непрекъснато сигнали за мощен звук Във Facebook статус вицепремиерът Валери Симеонов разгласи денонощен телефон, на който жители могат да алармират за шумни заведения след 23 часа. На него автоматизиран женски глас дава време от три минути за сигнала. В статуса си Симеонов описа за триумфа на снощната си " акция звук " в София, почнала от бул. „ Витошка ” и възстановила тишината в няколко известни столични заведения. По негови думи дружно с представители на Столичната районна здравна ревизия за десерт си оставили квартал „ Студентски град ”, където било и най-шумното заведение, а най-гръмогласната компания се оказала празнуващи професионалния си празник служители на реда.
 
" Здравейте! Вие се свързахте с автоматизираната система в кабинета на вицепремиера Валери Симеонов за нарушавания в региона на туризма и шума по заведенията. Моля, посочете обекта и адреса на нарушаването с вашите имена и телефон за противоположна връзка. Анонимността ви е обезпечена. След сигнала направете вашето известие. Разполагате с три минути " - това ще чуете, в случай че решите да сигнализирате за шумни заведения след 11 часа вечерта.
 
Дарик потърси Валери Симеонов, с цел да разберем по какъв начин действа телефонът за звук: " Телефонът за шума е въведен в деяние предходната година при започване на лятото в първите дни на юни, а през есента и зимата не сме го спирали. Получаваме сигнали. Миналото лято по тях бяха осъществени десетки инспекции. Бяха установени нарушавания, надлежно бяха направени актове и прочие. И сега получаваме на този телефон сигнали. Нямам опция да изслушвам персонално всички известия, има си двама души в кабинета, които единствено с това се занимават, изключително за летния сезон. Колеги се отзовават на всички сигнали. А аз персонално се откомандировам на тези места, където има доста сигнали за мощен звук след 23 часа. Избирам също и такива места, на които по най-различни аргументи полицията или институциите се тормозят да ги посещават. Слънчев бряг до предходната година беше ядрото на най-мащабните нарушавания на закона за отбрана на шума в околната среда ".
 
Никой не си оповестява авансово инспекциите, акцентира вицепремиерът.
 
Проверките в София пристигнаха откакто вицепремиерът обиколи Южния плаж в Слънчев бряг и настоя нощните заведения по него да бъдат затворени поради шума. Неговата битка за тишина провокира и спор с министъра по туризма – Николина Ангелкова, която твърди, че всички те са законни, за разлика от Симеонов, съгласно който те са рискови освен за живота, само че и за туризма в България.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР