В животинския свят ще открием някои много странни същества, придружени

...
В животинския свят ще открием някои много странни същества, придружени
Коментари Харесай

Защо овните използват главата си като оръжие

В животинския свят ще открием някои доста странни същества, съпроводени с още по-странни привички. Замисляли ли сте се за какво овните постоянно премерват твърдостта на черепа си, освен това толкоз атрактивно, съпроводени с един злокобен екот след конфликта. И до през днешния ден това е една от най-впечатляващите борби в природата, само че за какво животните се борят по този метод? Обикновено мъжките се пробват да маркират територия, да впечатлят женските и да показват мощ. Дори и това да е нормална панорама, учените нямат отговор за какво тъкмо това е методът им за стълкновение.

Двубоите нормално се случват в дейния сезон на чифтосването и самите овни имат няколко тактики, с които не разрешават на женските да напущат стадото. Според циклите на придвижване, овните имат три разновидността за секване на порива на женската са: гледане, куриране и блокиране. Обикновено мъжките се трансформират в доста рисков съперник и в никакъв случай не позволяват партньорката да отиде на друга по-неутрална територия и да бъде ухажвана от различен мъжки. Чрез блокиране и явно – поучителен взор, мъжкарите се стремят да запазят поколението, само че постоянно се стига и до демонстрирането на мощ и много свирепи борби, като те се водят както сред по-млади и остарели човеци, по този начин и сред инцидентно преминаващи жители.

Мъжкият избира една женска и стартира да се грижи за нея през целия интервал на размножаване, като доста по-късно продължава да я пази. В това отношение ще открива храна, ще я пази от хищници и даже ще се постарае да отбие всички останали мераклии. Курирането настава в оня миг, когато двама мъжки се срещнат в борба за сърцето на женска. Има един проблем, този конфликт на практика се счита за един от най-некачествените за защитаването на женската, а нещо още по-забавно, половинката постоянно предпочитала дълготрайни връзки и откакто веднъж е била предпазена и привлечена от мъжкия, рядко се насочва към различен, само че явно, овните въобще не знаят това.

Интересното е, че множеството мъжки представители стартират тренировката си по забиване на главата в трудности от най-ранна възраст. Покрай тях усвояват и някои от по-специфичните танци, с които да провокират другия на пердах и всичко след този миг е история. Освен за отбраната на женското съсловие, господата водят стълкновение и за запазването на територия, за налагането в сан и за защита на водоемите, в случай че са малцина. Физическата мощ се трансформира в документ за доминация.

При отбраната против див звяр, тежката и корава глава ще се забие в тялото и ще нанесе съществени контузии в съперника. Най-важното е, че във вселената на това животно, безусловно всичко може да се трансформира във зложелател. Те се забиват в други животни, в мотористи, коли и всичко останало, което може да им се стори като опасност. Ще открием в интернет, че доста постоянно могат да повалят човек на земята, като тогава в приложимост влизат и копитата. Защо обаче не се нараняват в никакъв случай при сходна офанзива? Оказва се, че природата си знае работата.

Когато карате по неравномерен терен, амортисьорите поемат множеството неравности и балансират целия автомобил, това животно работи на същия принцип. Неговите рога не са направени от кокал, те са напълно от кератин – съставката, която образува копитата при конете и ноктите на хората. Започват да се образуват в юношеската възраст и не престават да порастват през целия живот, като в никакъв случай не падат. Във времето могат да се наранят и части от тях да паднат, само че това не пречи по никакъв метод. Протекцията се укрепва и от епителната тъкан под тях. Следователно колкото и тежък да е ударът, овенът не усеща безусловно никаква болежка.

 Mojave Trails National Monument Under Review By Trump's EPA Dept. For Possible Downsizing

Очите им работят като мерник и всичко належащо е малко скорост, с цел да нанесат тежките удари. Ако сте гледали американски футбол и сте ставали очевидци на силата, с която човешкото тяло може да се трансформира в таран, то би трябвало да знаете, че овенът разполага с 10 пъти по-силен удар. Когато двама мъжкари се сблъскат, всеки мускул в тялото трепти. Физиологията им разрешава да запазят схващане в резултат на забавеното придвижване на кръвта. Животното натрупва извънредно доста от нея в мозъка си и при удара няма да разреши тя да се върне назад в тялото. Да приемем, че сходен развой се случва и при нарасналите равнища на адреналин, когато човек се приготвя за борба. Високите равнища на кръв работят и като спирачка за жизненоважния орган, той е обездвижен по време на борбата.

Самият рог е кух и вибрациите стартират да се редуцират още там. Всичко това е единствено една доктрина, тъй като има учени, които са твърдо уверени, че всеки овен страда след борба. Учени като Андрю Фарк считат, че самият мозък е доста по-различен и не толкоз развъртян, с цел да доближи положение на мозъчно разтърсване. До през днешния ден науката няма отговор дали един живот в боричкане с глава се отразява дотам върху животинското тяло или не. Според направените проучвания, при хората има доста вреди и ще видим, че всеки един спортист в контактните спортове се обрича на съществени контузии в бъдеще – добър образец е точно Мохамед Али.

Едно обаче е несъмнено, галенето по главата не постоянно ще се сметне за благо отношение, затова не предлагаме да го вършиме. След като точно тази част от тялото на овена може да се счита за оръжие, той не приема доста добре проявената деликатност. Все отново това не е куче, което би оценило този жест на обвързаност. Нещо повече, когато един пастир извежда стадото и по-късно би трябвало да го прибира, мъжките са изключително ревностни и няма да одобряват доста добре грижовността към женска.

Те считат безусловно всички за част от стадото и не се отхвърлят от навиците си. Някои от най-опитните зоолози предлагат в никакъв случай да не се обръща тил на мъжкия, тъй като постоянно миловидният му или безразличен тип може да се окаже една добра тактичност за илюзия на съперника. Спокойствието им в никакъв случай не разкрива какво тъкмо са замислили. Статистиката демонстрира, че в 9 от 10 случая, притежателите на домашните животни са били обект на експанзия, освен това в най-неочакваните моменти. Не са и малко случаите, които биха могли да накарат животното да се привърже към човек и да счита социализацията му с други за заплаха – в интернет ще открием доста такива образци.

Добрата вест е, че срещата на див овен не е толкоз честа в природата, самите жители са териториални, само че сложни биха влезнали в пердах, в случай че не са провокирани ли преследвани, все пак са задоволително рискови. Според някои специалисти, това животно може да надбяга индивида, а силата му е задоволително огромна, с цел да аргументи вътрешен кръвоизлив на неподготвеното тяло. Каква е тайната? Ако забележите, че овенът прави тези решителни стъпки обратно, не тръгвайте да бягате, тръгнете към него, това най-често го обърква и той ще продължи да отстъпва. Друга значима детайлност е, че до момента в който вървите към него, би трябвало да гледате обекти, които могат да ви защитят, дървета и скали ще свършат работа. Обикновено мъжкарят се изморява да отстъпва и най-после се отхвърля от офанзивата си. Не си мислете, че това е толкоз елементарно, а при необятните полета, обстановката изисква още повече нерви.

Веднъж щом овенът се изправи на задните си крайници и се ускори напред, той не може да завива, затова жертвата му – в случай че е човек, би трябвало да изчака този миг, в който към този момент се ускорява и внезапно да направи стъпката в страни, в противоположен случай може да се подготвите за натъртвания, счупени кости и още доста други. Ако имаме вяра на притежателите, овните просто обичат да се блъскат по този начин и в случай че няма с кого, всеки обект е задоволително забавен за осъществяването на свещеното дело, за жал и хората стават добра играчка.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР