В живота трябва да мечтаеш за големи неща - така

...
В живота трябва да мечтаеш за големи неща - така
Коментари Харесай

Да бъда един от великите: планът на Карлос Алкарас в тениса

В живота би трябвало да мечтаеш за огромни неща " - по този начин разказва задачите си в тениса.

Испанецът, който през днешния ден навършва 20 години, към този момент има огромни достижения зад тила си. Още в тийнейджърска възраст Алкарас може да се похвали с купа от Големия шлем (US Open 2022), три извоювани шампионата от сериите " Мастърс " и престой на върха в международната класация.

Каква обаче е огромната му цел?

" Със сигурност бленувам да се трансформира в един от най-великите играчи в историята ", сподели Алкарас след успеха си над Карен Хачанов в Мадрид, която го класира на полуфинал в шампионата от сериите АТП 1000.

Испанецът, който е, от дълго време е считан за идващото огромно име в тениса.

Голямата тройка Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович господства в мъжкия тенис в продължение на близо 20 години, като общо завоюва 64 шампионата от Големия шлем. Макар че единствено Джокович и Надал от тримата към момента са дейни, Алкарас съобщи, че достигането на тяхното равнище ще бъде сложна задача.

" Искам да съм един от най-великите. В този свят би трябвало да мечтаеш за нещо огромно и да мислиш също по този начин за нещо огромно ", сподели Алкарас. " Искам да бъда част от най-хубавите тенисисти в историята и ще работя за това ".

Той пази купата си в Мадрид, а по-късно ще взе участие в " Мастърс " шампионата в Рим, който ще бъде и последна подготовка преди " Ролан Гарос " (28 май - 11 юни).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР