В живота си Том Мансфийлд дава приоритет на три неща

...
В живота си Том Мансфийлд дава приоритет на три неща
Коментари Харесай

Фитнес треньор почина, след като прие кофеин, равен на 200 кафета

В живота си Том Мансфийлд дава приоритет на три неща на първо място: фамилията си, физическия си тонус и здравето на клиентите си. Преди подготовка на 5 януари 2021 година обаче той прави една съдбоносна неточност: откакто инцидентно мери прекомерно доста кофеин на прахуляк в предтренировъчната си напитка, изпива еквивалента на съвсем 200 чаши кафе – и умира в границите на един час.

29-годишният татко на две деца закупува пакет с кофеин на прахуляк от Blackburn Distributions, английска компания за спортни хранителни добавки. Към продукта няма мерителна лъжичка (както нормално има в други сходни хранителни добавки с фитнес устременост като протеин и креатин).

 Coffee beans2

Миналата седмица правно следствие на гибелта му стига до заключението, че Мансфийлд има равнища на кофеин от 392 мг на литър кръв в системата си. Нивата на кофеин след типична чаша кафе са приблизително от 2 до 4 мг на литър кръв. В разследване на дозата Мансфийлд толкоз мощно е натоварил сърцето си, че публично вписаната причина за гибелта му е натравяне с кофеин.

Кофеиновите прахове не са нищо ново и постоянно се употребяват от тези, които желаят да усилят оптимално тренировките си. Тези добавки не са рискови, в случай че са вярно приготвени, само че Мансфийлд неправилно изчисля количеството, което използва… с драматичен край. В рамките на минути откакто изпива напитката си, той стартира да усеща ужасяващите странични резултати.

Съпругата на Мансфийлд, Сузана Мансфийлд, става очевидец на цялата работа. Всичко стартира с това, че Мансфийлд се хваща за гърдите и се оплаква от бързия си сърдечен темп. Нещата скоро се утежняват и от устата му стартира да излиза пяна. Жена му тича на открито, с цел да повика помощ от съседите. Веднага е извикана кола за спешна помощ, само че все пак към този момент е прекомерно късно.

Според следствието от предходната седмица, фелдшерите употребяват дефибрилатор върху Мансфийлд, с цел да овладеят неговия „ мощно анормален “ сърдечен темп. Той изпада в сърдечен арест и е откаран по неотложност в болничното заведение Glan Clwyd – където лекарите публично го афишират за мъртъв в 16:00 часа.

Овдовяла, Сузана Мансфийлд споделя предходната седмица, че брачният партньор й е „ в действителност здрав “ човек и, че в началото той отпива единствено една глътка от напитката си, преди да изпие цялата останала част и съдбовните странични резултати да настъпят.

Джон Гитинс, който организира аутопсията, свидетелства, че кончината на Мансфийлд е избрана като „ гибел по нехайство “. Той споделя, че Мансфийлд „ евентуално се е стремил да си направи междинна порция “ от целесъобразната доза кофеин на прахуляк, когато „ е объркал математиката “. Съдебният доктор също по този начин декларира, че Мансфийлд евентуално щеше да е още жив, в случай че Blackburn Distributions бяха дали мерителна лъжичка с продукта си.

В изказване на шефа на компанията Бен Блекбърн, прочетено по време на следствието, се споделя, че прахът, който се употребява за повишение на енергийните равнища, постоянно би трябвало да се претегля до два знака след десетичната запетая в мг. Blackburn прибавя, че целесъобразната доза е сред 60 и 300 мг един път или два пъти на ден.

Гитинс споделя, че от този момент е бил „ изчерпателно уверяван “, че Blackburn Distributions са почнали да прибавят мерителни лъжички към своите прахове. Компанията също по този начин декларира, че ще включват по-подробни указания и ясно ще подчертаят всички странични резултати върху опаковката си.

Докато следствието схваща, че предупредителните етикети и инструкциите върху пакета, употребен от Мансфийлд, не са в нарушаване на наредбите, Сузана Мансфийлд естествено не е намерила разтуха в производството, последвало гибелта му.

„ Липсваш ми толкоз доста, само че се пробвам да се оправям поради децата “ (двамата имат 2 деца, които тя към този момент гледа сама), написа Сузана на страниците си в обществените медии. „ Обичам те повече, в сравнение с бих могла да обичам който и да било. И постоянно ще те обичам. “

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР