В живота на всеки има периоди, в които трябва да

...
В живота на всеки има периоди, в които трябва да
Коментари Харесай

10 неща, които щастливите хора не правят, когато изпитват трудности

В живота на всеки има интервали, в които би трябвало да се оправи с предизвикателни обстановки и неприятни условия.

Какъвто и живот да сте изживели,  непроменяемо сте имали моменти, когато сте чувствали всяка задача като същинска битка, носеща неимоверна тежест и напрежение върху вашите рамене. 

Чувството, което изпитвате в сходни моменти може да бъде оприличено само на това, което усещате в случай че плувате против течението. Колкото и да сте бързи и издръжливи, в никакъв случай няма да достигнете мечтаната дестинация.

Преодоляването на тези сложни обстановки коства доста прочувствена сила. Изключително стресиращо е да чувствате, че всичко, което вършиме е малко и нищожно спрямо казуса, който ви тормози. В тези моменти хората стават податливи на депресивни положения, тревога и прегаряне.

Въпреки че сложните интервали са изцяло естествена част от нашия живот, някои хора се оправят с тези провокации по-бързо от другите. Основната разлика сред двете групи може да бъде открита в метода им на мислене и в тяхното държание. Хората, които се възвръщат по-бързо нормално са по-щастливи и имат по-позитивни настройки към живота.

В края на краищата, човек не може да планува и да управлява трудностите, пред които ще го изправи животът, само че за сметка на това, единствено от него зависи метода, по който ще посрещне удара и дали ще успее да се изправи на крайник след него. 

Това са 10 неща, които щастливи хора не го вършат, когато животът стане предизвикателство

1. Не се вършат, че нямат проблем и че всичко е наред

Това може да наподобява нелогично на пръв взор, само че щастливи хора не се преструват, че са добре, когато в реалност страдат. Те не се опасяват да покажат страсти и да обяснят, че минават през сложен интервал и, че може да имат потребност от помощ.

Щастливите хора си оставят пространство и време, с цел да осъзнаят същински възприятията и мислите, които изпитват сега. Те не потискат тези чувства и не се упрекват за това, че не се усещат добре и, че някои различен може да го разбере. 

2. Не търсят изолираност и не се затваря от другите

Много хора търсят уединение, когато са претрупани със мощни страсти. За страдание, когато се криете от другите, вие не им позволявате да схванат вашите паники, да изпитат съпричастност и да опитат да ви оказват помощ.

Вместо да се пандизите в себе си, пробвайте да поддържате връзка повече с останалите, споделяйки вашите терзания и проблеми. По този метод, освен че поделяте тежестта на неприятните вести, само че и си осигурявате мрежа от хора, която да ви помогне да преодолеете компликациите по вашия път.

3. Не прекарват доста време в страдание за предишното

Лесно е да попаднете в клопката на самосъжалението. Когато живеем в предишното, няма по какъв начин да облекчим страданието, което изпитваме в сегашното. Забравете за предишното и се научете да живеете в настоящия миг, с цел да реагирате на протичащото се и да се върнете в верния път.

4. Не прекарват доста време в терзания за бъдещето

Лесно е да се замечтаете за бъдещето, изключително когато нещата не вървят добре. Важно е обаче да не забравяте, че единственото време, върху което имат надзор е сегашното и, че бъдещето ви зависи от дейностите, които ще предприемете тъкмо в този момент.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР