В живота на всеки човек идва време, в което започва

...
В живота на всеки човек идва време, в което започва
Коментари Харесай

5 лекарства, които в никакъв случай не трябва да комбинирате!

В живота на всеки човек идва време, в което стартира да пие повече от две медикаменти. Или се случва да се лекуват повече от две болести.

Или още по-накратко – все в миналото става по този начин, че е належащо да съвместим медикаменти, заради един или различен проблем.

Ние всички знаем, че не може да смесваме избрани медикаменти с чай, други не могат да се пият с мляко.

И това е забавно: Грешките, които позволяват хипертониците

И доста огромна част от медикаментите не трябва да се смесват с алкохол. Наясно ли сме по какъв начин да е вярно и здравословно да се комбинират медикаменти?
Днес ще ви разкрием 5 неособено удобни съчетания на медикаменти. Това е информация, която знае съвсем всеки фармацевт. И също по този начин, информация, която ни споделят в аптеките, и която е записана в упътванията на медикаментите, само че ние рядко обръщаме внимание.

Ето кои двойки медикаменти не трябва да се пият дружно!
1. Антидепресанти и обезболяващи

Много постоянно се подценява това предписание. Случва се по този начин, че човек, който използва антидепресант придобива някаква хронична болежка, и стартира да пие обезболяващи. Тази композиция не е добра даже и за малко време. Доста е рисково изключително в случай че комбинацията е диазепам и обезболяващо. Това провокира промени във функционалната архитектура на човешкия мозък.

И още! От едно скорошно изследване на холандски лекари излиза наяве, че композиция от тези две два типа медикаменти провокира гастроинтестинално кървене. В резултат на взаимоотношението им има освен риск от вътрешни кръвоизливи, само че неприятни странични резултати, като тревога, нараснала телесна температура, интензивен пулс и дишане.

2. Лекарство срещу кашлица и лекарство срещу алергии

Имате два избора – идете на доктор и разберете за какво кашляте. Ако кашлицата е алергична, започнете лекуване с медикаментите, които лекарят ви е изписал. Ако кашляте, защото сте настинали, лекувайте се с предписания от националната медицина.

Защо?

Защото, медикаментите срещу кашлица и тези, които лекуват алергии имат еднакъв състав.

И защото – потвърдено е, че леките форми на елементарната, неалергична кашлица сполучливо се лекуват с предписания от различната медицина.

Ако комбинирате тези две медикаменти ще предозирате с някоя от главните им съставки, които постоянно имат седитивен резултат. И по-късно ще се чудите за какво непрекъснато ви се спи или се чувствате изтощени.

3. Антикоагуланти и аспирин

Антикоагулантите се смятат за задоволително съществени медикаменти и се продават единствено с рецепта. Те са планувани за понижаване на образуването на кръвни съсиреци в артериите.

Аспиринът може да се купи във всяка аптека без рецепта. Аспирин се пие при болежка, употребява се и в козметиката.

Въпреки това, доста хора не знаят, че това лекарство също разрежда кръвта и е известно като антитромбоцитен сътрудник. Когато аспирин се взима дружно с антикоагулант, общият им резултат може доста да усили възможностите за развиване на вътрешно и външно кървене.

4. Обезболяващи и успокоителни

Ако сте приели тези медикаменти едновременно, ще се усили доста токсичния им резултат. Такива свръхдоза може доста да понижи и дихателната и сърдечна периодичност, от време на време до смъртоносни равнища.

5. Парацетамол и опиати

Въпреки известността им, тези медикаменти биха могли да бъдат доста рискови, в случай че се одобряват в количества, превишаващи целесъобразната доза.

Често хората се пробват да усилят резултата на парацетамола с кодеин, или медикаменти които съдържат кодеин. Заради упойващият резултат на кодеина и вероятната му композиция с парацетамол и други обезболяващи, беше спряно производството на едни много известни хапчета за кашлица – Кодтерпин.

Малко по-късно производителите сами започнаха да смесват парацетамол с кодеин. Такива медикаменти са сиропът Акодеин, Солпадеин, Ацефеин, паракофдал и други Да, болката може да мине бързо от тях, само че черният дроб няма да ви благодари. Избягвайте да пиете тези медикаменти повече от 2-3 дни.

Не забравяйте да четете деликатно упътването на медикаментите, и изключително – ЛЕКАРСТВЕНИ И ДРУГИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ.

Тази част от листовката е наложителна за хората, които одобряват повече от едно лекарство.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР