В живота има промяна. Народът е станал два пъти по-пасивен

...
В живота има промяна. Народът е станал два пъти по-пасивен
Коментари Харесай

Недялко Йорданов: Против съм да се събарят каквито и да е паметници

" В живота има смяна. Народът е станал два пъти по-пасивен и не гласоподава. Не е имало чак такава незаинтересованост на необятните национални маси. Може би това е обикновено. Може би не можем да намерим човек, на който да повярваме безусловно. Народът е привикнал да има вяра в една персона. Без персона не става работата. Съмняваме се във всекиго ". 

Това сподели пред поетът и драматург Недялко Йорданов. 

Той определи като " болна " тематиката за Паметника на руската войска. 

" Против съм да се събарят каквито и да е монументи. Аз не можах да допускам, че това се случи пред очите ми... Решил си да го направиш, само че за какво го правиш по този начин показно... Трябваше да има референдум ". 

В предаването " РадиоТочка " Йорданов добави, че " българите не сме чак толкоз разединени във връзка с предишното, само че от време на време има обстановка, която надвива ": 

" Българите мислят еднообразно за предишното. Сега се появи една тъпа обстановка да се преименуват всички улици с съветски имена, да вземем за пример ". 

Според него любовта на българите към Русия не може да бъде изкоренена, " тъй като е заложена поначало ", а Шенген е унижение за България. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР