В Женева бе открита 46-та среща на Съвета на ООН

...
В Женева бе открита 46-та среща на Съвета на ООН
Коментари Харесай

ООН настоява за справедливо разпределение на ваксините

В Женева бе открита 46-та среща на Съвета на Организация на обединените нации за човешките права. По време на форума генералният секретар Антониу Гутериш прикани за заслужено систематизиране на имунизациите сред страните.

В речта си Гутериш уточни, че пандемията е посочила свързаността на човечеството в разнообразни области. Тя обаче, освен е задълбочила предходните разлики, уязвимостта и неравенствата, само че е довела и до нови разломи, в това число в региона на човешките права. Животът на доста семейства е нарушен съществено, хора губят работата и приходите си. От пандемията са наранени изключително съществено дами, представители на малцинства, инвалиди, възрастни, имигранти и коренното население. За първи път от десетилетия се е покачил процентът на хората, живеещи под прага на бедността, заяви Радио Китай.

Гутериш съобщи, че пред света има нов проблем, и той е, че имунизациите против COVID-19 не се разпределят заслужено.

Ротационният ръководител на 75-ото Общо заседание на Организация на обединените нации Волкан Бозкър уточни в речта си, че на фона на пандемията, изключително значимо е да се обезпечи отбраната на човешките права.

Върховният комисар на Организация на обединените нации за човешките права Мишел Бачелет съобщи, че пандемията е надалеч от привършване и нейното въздействие върху стопанската система и обществата занапред ще стартира да се демонстрира. Справянето с тези провокации изисква общи старания от целия свят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР