В железниците, за да има катастрофа в една такава бавно

...
В железниците, за да има катастрофа в една такава бавно
Коментари Харесай

Симеон Ананиев: За да има катастрофа в железниците, трябва да има поне 3 грешки

В железниците, с цел да има злополука в една такава постепенно инерционна система би трябвало да има най-малко 3 неточности. При една или при две - системата е построена по този начин, че може да издържи. Това сподели пред bTV  Симеон Ананиев, експерт при следствието на сходни произшествия.

По-рано през днешния ден бе обявено за тежка железопътна злополука с трима починали. 
 
„ Най-сериозната неточност е това, което ние не успяхме да създадем, в това число и аз, когато работех в системата, че в Европейския съюз е неразрешено пресичането на съществени железопътни линии с пътната инфраструктура и това трябваше в България да бъде отстранено.

Имаме 9 линии в България, второстепенни и третостепенни, там може, само че на главните линии прелезите би трябвало да ги няма. Те би трябвало да бъдат ли надлези или подлези, или някои от тях да бъдат затворени. Всичко това ние не успяхме да създадем “, съобщи той.

Железопътната мрежа в България и методът на дисциплинираност както в железниците, по този начин и в автомобилния превоз, дават предпоставки над 36% от произшествията в железопътния превоз да са удари на прелези, или на железопътни линии, добави Ананиев.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР