В жегите не бива да настройвате климатика в помещение и

...
В жегите не бива да настройвате климатика в помещение и
Коментари Харесай

Д-р Сотир Марчев: В жегите не настройвайте климатика на по-ниска температура от 25°

В жегите не трябва да настройвате климатика в помещение и в колата на по-ниска температура от 25°. Това сподели в изявление за предаването „ Тази събота” кардиологът доктор Сотир Марчев.

Причината е, че огромната разлика сред температурата в дома, офиса или колата и тази на открито е стрес за организма. Д-р Марчев даде образец с драматичен случай от 2012 година – родители превозвали дълго бебе с кола на климатик, нагласен на 19°, когато го извели от колата на открито, то получило топлинен удар и умряло.

Лекарят поучава също да не се употребява елементарен електрически вентилатор. Още – да не се оставят дребни деца и домашни любимци в кола.

При високи температури на множеството хора кръвното се намалява, а на малко на брой – се покачва. Тези, които пият хапчета за кръвно и се намали при жегите, да понижат дозата, посочи кардиологът.

Другите му препоръки са да се носят леки облекла и наложително шапка на открито против безоблачен удар, да се пие доста вода.

Леки облекла, шапки – топлинен удар и безоблачен удар – обезводняване и мощно слънчце тялото ни работи с изстудяване като колите – пийте вода, против слънчевия удар – шапка.

На искащите да отслабнат той предлага да спрат газираните подсладени питиета.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР