В жегите дори лакомниците губят апетит. Което е добре. Но

...
В жегите дори лакомниците губят апетит. Което е добре. Но
Коментари Харесай

На лимонада с магданоз жегата е песен

В жегите даже лакомниците губят вкус. Което е добре. Но в горещините тялото ни губи доста течности, кръвта става по-гъста, което затруднява работата на сърцето. А това от своя страна провокира изнемощялост и унесеност, намалява работоспособността. Но има артикули, които ще ви оказват помощ да понесете по-леко жегите.

Магданоз и кориандър

Само една чаена лъжичка сок от тези билки възстановява тонуса на съдовете. Кориандърът има и охлаждащ резултат. Чудесен метод да се разхладите в знойния ден е като си приготвите лимонада с магданоз и естрагон (три стръка магданоз и едно стръкче естрагон сложете в блендера, прибавете един литър вода, изстискайте сока на половин лимон).

Домати

Пресните домати, както и другите ястия с тях - от настъргани със зеленчуци и с подправки, до печени на дървени въглища, са най-хубавият избор за лятното ни меню. Те съдържат доста магнезий, който укрепва сърцето и антиоксиданта ликопен, който поддържа тонуса на кръвоносните съдове.

Кайсии

Кайсиите са най-хубавият източник на калий. Известно е, че този микроелемент взе участие в електролитния метаболизъм и управлява проводимостта на сърцето. Кайсиевият сок е доста добър при сърцетуптене, уязвимост и изнемощялост. Но пийте не повече от две чаши дневно - въпреки всичко в него се съдържа и доста фруктоза.

Зеле

Прясно зеле от всевъзможен тип. Съдържа доста витамин С, който тонизира съдовете и фибри, които подкрепят изхвърлянето на токсините от кръвта. Това е изключително потребно в жегите, когато метаболизмът се забавя и в кръвта се натрупва друг „ отпадък ”.

Продукти със тръпчив усет

В жегата доста хора изпитват леко гадене, главата им е „ като от памук ”, вие им се свят. За да се справите с това положение, ще ви оказват помощ продуктите с леко тръпчив усет -например плодов сок от черни боровинки или касис, спанак, мента.

Източник: zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР