В жалбата си активистът пише, че Пугачева, която живее в

...
В жалбата си активистът пише, че Пугачева, която живее в
Коментари Харесай

В Русия написаха донос срещу Алла Пугачова, че финансира украинската армия

В жалбата си деятелят написа, че Пугачева, която живее в Израел, продължава да подлага на критика " специфичната военна интервенция ". Според него тя поддържа културни дейци, които са напуснали Русия, подлага на критика войната и се твърди, че дава финансова помощ на Украйна.

Той също по този начин отбелязва, че неговият " Федерален план за сигурност и битка с корупцията " е открил " задгранично финансиране на активността на Алла Пугачева и връзките ѝ със западните разследващи служби ".

На 11 април се оповестява, че деятелят Виталий Бородин е изискал от Генералната прокуратура да образува наказателно дело против актрисата Лия Ахеджакова. Той твърди, че актрисата е подлагала на критика решенията, взети от съветския президент във връзка с " специфичната военна интервенция ", и хипотетично е финансирала украинските въоръжени сили (Ахеджакова отхвърля това).

След като стартира съветската инвазия в Украйна, Алла Пугачова и фамилията ѝ напуснаха Русия. Певицата се завърна в страната през август. Тя съобщи, че не възнамерява да емигрира.

През септември брачният партньор ѝ Максим Галкин, който обществено се опълчва на войната, бе включен в регистъра на " задграничните сътрудници ". В отговор Пугачова се обърна към Министерството на правораздаването посредством Instagram с молба тя също да бъде оповестена за " задграничен сътрудник ". В поста си тя написа, че е солидарна със брачна половинка си, " почтен, заслужен и откровен човек, същински и безкористен родолюбец на Русия ", който пожелава на страната си " кротичък живот, независимост на словото " и завършек на гибелта на хора " за илюзорни цели ". През октомври тя разгласи, че е напуснала Русия и се намира в Израел.

През 2021 година Виталий Бородин написа донос против публицистите от изданието " Проект " и то беше оповестено за " нежелана " организация в Русия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР