В жалбата, подадена на 30 март 2023 г., се твърди,

...
В жалбата, подадена на 30 март 2023 г., се твърди,
Коментари Харесай

Групата за етика на изкуствения интелект подаде жалба срещу GPT-4 на OpenAI

В жалбата, подадена на 30 март 2023 година, се твърди, че моделът на ИИ е " привързан, излъган и съставлява риск за неприкосновеността на персоналните данни, както и публичната сигурност ".

CAIDP, самостоятелна изследователска организация с нестопанска цел, твърди , че комерсиалното предложение на GPT-4 нарушава раздел 5 от Закона нa Федералната комерсиална комисия (FTC), който не разрешава.

Системната карта на GPT-4

CAIDP се базира на наличието на систематичната карта на GPT-4 като подкрепящо доказателство. Организацията посочи, че в картата се показва, че.

Според информацията картата също по този начин предизвестява, че системите с изкуствен интелект като GPT-4 имат капацитета да.

Липса на самостоятелна оценка

CAIDP твърди още, че OpenAI е пуснала GPT-4 за комерсиална приложимост, макар че е била изцяло наясно с тези опасности. Организацията твърди също, че OpenAI не е направила никаква самостоятелна оценка на GPT-4 преди стартирането му.

Сега CAIDP упорства FTC да проверява компанията и други оператори на мощни системи за изкуствен интелект, с цел да отбрани потребителите, предприятията и комерсиалния пазар.


 


Възможности на GPT-4 и скорошно стартиране

GPT-4, най-новата версия на езиковия модел на OpenAI, беше пусната на 14 март 2023 година В съпоставяне с предшественика си GPT-3, GPT-4 е 10 пъти по-интелигентен. Проучване, извършено при стартирането му откри, че чатбота може да издържи най-строгите изпити в Съединени американски щати за приблизително обучение и право в границите на 90-ия персентил. GPT-4 може също по този начин да открие уязвимости в смарт контракти в Етериум , наред с други неща.

Петиция за на създаването на системи за изкуствен интелект, по-мощни от GPT-4

Жалбата на CAIDP е в крайник с петиция за на създаването на системи за ИИ, които са по-мощни от GPT-4. Петицията, показана от Института за бъдещето на живота на 22 март, е подписана от Илон Мъск, Стив Возняк от Apple и други специалисти по ИИ. Вносителите на петицията настояват, че усъвършенстваните системи за ИИ могат да съставляват дълбока смяна в историята на живота на Земята за положително или за неприятно.


НЕ ПРОПУСКАЙ: 


Призив на ЮНЕСКО за въвеждане на етична рамка за ИИ

Освен това Организацията на обединените народи за обучение, просвета и просвета (ЮНЕСКО) прикани страните да приложат рамката на Организация на обединените нации.

Рамката има за цел да подсигурява, че ИИ технологиите се проектират, създават, внедряват и употребяват по метод, който е съчетаем с правата на индивида, демократичните полезности и върховенството на закона.

Твърдение за чатбот на Гугъл, подготвен на отговорите на ChatGPT

И най-после, някогашен откривател на ИИ в Гугъл неотдавна съобщи , че чатботът с ИИ на Гугъл,, е бил подготвен благодарение на отговорите на ChatGPT. Изследователят подаде оставка по отношение на случая, а ръководителите на Гугъл отхвърлиха изказванията.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР