В Жабокрек Бойко Клечков представи листата с кандидат - народните

...
В Жабокрек Бойко Клечков представи листата с кандидат - народните
Коментари Харесай

В Жабокрек Бойко Клечков представи листата с кандидат - депутати за област Кюстендил

В Жабокрек Бойко Клечков показа листата с претендент - народните представители от 10-МИР-Кюстендил
78 години от акцията на Рило-Пиринския партизански отряд означиха през днешния ден българските социалисти в местността Жабокрек край Рилския манастир. Организатор на обичайния протест събор е регионалната организация на Българска социалистическа партия в Кюстендил.

В събитието участваха социалисти от София, Благоевград, Перник, Дупница и Кюстендил, както и от други области и райони на България.В формалната част взеха присъединяване членове на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, кандидат-народни представители и общинските управления от Югозапада.Обръщение пред присъстващите над хиляда членове и симпатизанти на левицата произнесоха ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, Александър Симов, ръководителя на общинския съвет на БСП-Дупница Александър Анин.

Програмата продължи с показване на листата на кандидат-народните представители на Българска социалистическа партия в 10-МИР-Кюстендил от лидера на листата Бойко Клечков.

Припомняме, че на 24 август 1944 година Рило-Пиринският партизански отряд под управлението на своя прочут пълководец Васил Демиревски - Жельо, организира най-голямата си акция - Жабокрек, при която са премахнати 27 хитлеристи. Взети са доста оръжие и боеприпаси, облекла, обувки и храна за 350 души.Пред паметника на партизаните, ръководени от Васил Демиревски – Желю бяха поднесени пък десетки венци и цветя от пристигналите в местността социалисти, които пристигнаха с обезпечени рейсове и с персоналните си коли.След формалната част празникът се придвижи на партизанска поляна, където всички пробваха от апетитен обяд, обезпечен от социалистическата партия, а дребни и огромни от една до 100 и една години прекараха паметен уикенд в Рилската планина.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР