В изявлението се отбелязва, че след присъединяването си към ЕС

...
В изявлението се отбелязва, че след присъединяването си към ЕС
Коментари Харесай

Европейската комисия препоръча приемането на България, Румъния и Хърватия в Шенген

В изказването се отбелязва, че след присъединението си към Европейски Съюз страните са изпълнили всички условия за присъединение към европейското безвизово пространство.

Влизането на страна в Шенгенската зона значи, че с виза за тази страна може да се пътува до други страни от Шенген. Освен това страната ще има достъп до безвизовия режим на Европейски Съюз със Съединени американски щати и Канада. В момента Шенгенското пространство включва 26 страни: 22 страни от Европейски Съюз, Норвегия, Исландия, Швейцария и Лихтенщайн.

„ Дойде моментът да позволим на България, Румъния и Хърватия да станат пълноправни членки на Шенгенското пространство, защото това е тяхно право. Продължаващите забавяния в това крият риск от безпричинно изключване на жителите на тези страни във време, когато Европа би трябвало да се сплоти “, съобщи заместник-председателят на Европейска комисия Маргаритис Схинас в изказване.

Европейската комисия счита, че дейностите на тези страни са съдействали за подсилване на сигурността на Шенгенското пространство, в това число по време на пандемията от ковид.

Съветът на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР