В изявление в сряда индийското правителство заяви, че ще ограничи

...
В изявление в сряда индийското правителство заяви, че ще ограничи
Коментари Харесай

Индия, най-големият производител на захар в света, ограничава износа си

В изказване в сряда индийското държавно управление съобщи, че ще ограничи износа на захар до 10 милиона тона за пазарния сезон, който продължава до септември, с цел да поддържа цените под надзор. Продавачите също са помолени да търсят " характерно позволение " от управляващите за всеки експорт на захар сред 1 юни и 31 октомври.

Индия е най-големият производител на захар в света и вторият по величина експортьор след Бразилия. Правителството на Нарендра Моди съобщи, че би трябвало да предприеме дейности за поддържане на запасите от захар в страната след " невиждан растеж на износа " предходната година и през сегашния сезон.

Ходът за ограничение на износа идва в миг, когато годишната инфлация на дребно в третата по величина стопанска система в Азия доближи 7,8%, най-високото си равнище от близо осем години, през април. Това е и различен знак за възходящ снабдителен протекционизъм в целия свят, защото огромните производители лимитират износа на селскостопански артикули, добавяйки към шока в предлагането, провокиран от нашествието на Русия в Украйна през февруари. Украйна и Русия дружно съставляват към 30% от целия експорт на пшеница.

През актуалната пазарна година, която продължава от октомври 2021 година до септември 2022 година, индийските захарни фабрики до момента са сключили контракти за експорт на към 9 милиона тона. През предходния 12-месечен интервал страната е изпратила 7 милиона тона подсладител в чужбина, което е най-голямото количество през последните години.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР