В изявление тази вечер ръководителят на групировката - Сайед Хасан

...
В изявление тази вечер ръководителят на групировката - Сайед Хасан
Коментари Харесай

Ръководителят на Хизбула: Ще спрем обстрела по границата с Изра...

В изказване довечера ръководителят на групировката - Сайед Хасан Насрала - дефинира тези оферти, че целят само отбраната на Израел, а не на палестинците:

 

" Сражаваме са на юг с взор вторачен в Газа. Когато стрелбата в Газа спре, ще спрем да стреляме и ние ", безапелационен бе той в телевизионно послание.

 

Външните министри на Франция, Англия и други страни пътуваха до Ливан през последните седмици в опит да инфилтрират успокоение по границата. Френският външен министър съобщи на Бейрут документално предложение, което приканва бойци, в това число елитната част на " Хизбула " Radwan, да се отдръпват на 10 км от границата, наред с други ограничения, съгласно документ, забелязан от организация Ройтерс.

 

Без да конкретизира френското предложение, Насрала означи, че една делегация е " показала документ като медиатор ".

Той обаче сигнализира, че " Хизбула " е подготвена да отговори реципрочно, в случай че Израел разшири бойните дейности на ливанска територия и тогава още израелци ще би трябвало да се изтеглят от пограничните региони.

 

Припомняме, че десетки хиляди израелци към този момент напуснаха домовете си поради обстрел откъм Иран, който стартира след нахлуването на израелската войска в Ивицата Газа предишния октомври.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР