В изявление тази сутрин, след като десетки ракети бяха изстреляни

...
В изявление тази сутрин, след като десетки ракети бяха изстреляни
Коментари Харесай

Война: Ракети падат по улиците в цял Израел, горят коли, хората бягат

В изказване тази заран, откакто десетки ракети бяха изстреляни от линията Газа, съобщи ДПА, цитира Българска телеграфна агенция и 24 часа.

Целта на интервенцията е да се постави завършек на израелските " нарушавания ", сподели Дейф в малко, авансово записано изказване.

Една жена, за която по-рано бе обявено, че е била тежко ранена, е умряла. Още 15 души са ранени при масираното ракетно нахлуване от линията Газа, което стартира рано тази заран и задейства сирените за въздушна паника в няколко града в Израел.

Жената, на възраст към 60 години, е била смъртоносно ранена при директно попадение на ракета покрай град Гедера, допълват израелските избавителни служби, предава Българска телеграфна агенция. Масираното ракетно нахлуване от линията Газа тази заран бе изненада.

Напоследък обстановката в региона още веднъж се изостри, изключително в окупирания Западен бряг. От четвъртък насам четирима палестинци починаха при набези или конфликти с армията. Според очевидци израелските военновъздушни сили са обстрелвали цели в региона на линията Газа в отговор на масираната ракетна офанзива против Израел. Засега не се оповестява за жертви. 

Израелският министър на защитата Йоав Галант утвърди мобилизацията на резервисти, заяви говорителка на министерството след масираните ракетни удари против Израел от линията Газа. Това би трябвало да бъде направено " в сходство с условията на израелските сили за защита ", добави тя. 

По информация на Посолството на България в Израел няма данни за потърпевши български жители при ракетния обстрел по Държавата Израел тази заран. Израелските управляващите са инструктирали всички жители да не напущат домовете си, а  при сигнал от сирена да влизат в бомбоубежището на дома си, или до най-близкото такова.  Бомбардировките са на територията на цялата страна.

Министерство на външните работи поучава българските жители, намиращи се на израелска територия, да се придържат прецизно към инструкциите на локалните управляващи и да заобикалят места със скупчване на хора и обекти от религиозна значителност.

При нужда от подпомагане от Посолството на Република България в Тел Авив, българските жители могат да се свържат посредством незабавния телефонен номер - + 972 54 595 4379, както и посредством електронната поща - [email protected].

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР