В изявление севернокорейската централна информационна агенция се казва, че бъдещите

...
В изявление севернокорейската централна информационна агенция се казва, че бъдещите
Коментари Харесай

Северна Корея предупреди, че може да свали американски шпионски самолети, които нарушават въздушното ѝ пространство

В изказване севернокорейската централна осведомителна организация се споделя, че бъдещите нахлувания на американски разследващи самолети ще бъдат посрещнати със мощ

Емил Василев преди 1 минута 10 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Маринов - 21:17 | 08.07.2023

Ето за какво тв приемниците се мерят диагонално и в инчове

АвтомобилиИван Давидов - 22:34 | 07.07.2023

Това различно гориво за ДВГ обезпечава 90% по-малко излъчвания спрямо бензина

IT НовиниДаниел Маринов - 18:00 | 08.07.2023

Разработиха елементарен, безвреден и ефикасен репелент за комари, към който не могат да привикнат

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Корейската народнодемократична република (КНДР) предизвести Съединените щати, че повече няма да толерира нарушаването на въздушното ѝ пространство от шпионски самолети. Според изказванията на КНДР, през днешния ден Съединени американски щати са направили наблюдателни полети във или покрай севернокорейското въздушно пространство, и че бъдещите нарушавания ще бъдат посрещнати със мощ.

В изказването, оповестено от неидентифициран представител на Министерството на националната защита на Северна Корея, за което оповестява формалната севернокорейска централна осведомителна организация (КЦНА) се показва, че нападателните военни маневри на Съединени американски щати тласкат Корейския полуостров към рисков нуклеарен спор, оповестява Reuters. Според КЦНА, Съединените щати употребяват шпионски самолети и безпилотни дронове в региона, а неотдавнашното им решение да изпратят нуклеарна подводница наоколо до полуострова се преглежда като ескалация на напрежението.

В Пхенян не са удовлетворени

„ Няма гаранция, че подобен фрапантен случай като свалянето на стратегическия разследващ аероплан на американските военновъздушни сили няма да се случи във водите на изток от Корея. “

заяви представителят

Също по този начин, съгласно изказването е имало предходни случаи, в които Северна Корея е сваляла или прихващала американски самолети наоколо до границата с Южна Корея и по крайбрежието.

Според южнокорейските военни, обвиняването на Северна Корея за нарушение на въздушното пространство е погрешно и лицемерно, като се има поради, че самата Северна Корея употребява шпионски безпилотни дронове. Севернокорейските военни прецизираха, че към полуострова се правят постоянни разследващи полети от американски средства за въздушно наблюдаване, и че двете страни си сътрудничат тясно в наблюдението на Северна Корея.

Според КЦНА, опитът на Съединените щати да внесат стратегически нуклеарни оръжия на Корейския полуостров се счита за най-откровения нуклеарен шантаж по отношение на Северна Корея и прилежащите страни.

„ Дали на Корейския полуостров ще се сътвори мечтаната от никого рискова обстановка или не, зависи от бъдещите дейности на Съединени американски щати и в случай че се случи някаква неочаквана обстановка, Съединени американски щати ще бъдат държани виновни за това. “

се споделя в известието на КЦНА

Тази година се организираха въздушни и военноморски учения с присъединяване на американски самолетоносач и тежки бомбардировачи на американските и южнокорейските сили. Освен това предишния месец американска подводница с нуклеарни и крилати ракети посети пристанище Пусан в Южна Корея. В изказването си Северът разкритикува разполагането от Съединени американски щати на стратегическа нуклеарна подводница, носеща нуклеарни бойни глави на Корейския полуостров, което се случва за първи път от 1981 година насам.

Нарастване на нуклеарното напрежение

През юни американски стратегически бомбардировач B-52 взе участие във военновъздушни учения с Южна Корея, с цел да показва мощност след несполучливия опит на Северна Корея да изстреля шпионски спътник в края на май.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР