В изявление на министерството се казва, че Украйна е задействала

...
В изявление на министерството се казва, че Украйна е задействала
Коментари Харесай

Украйна обяви, че войниците й са напреднали с 2 км при Бахмут, Москва - за отблъснати 26 атаки към Соледар

В изказване на министерството се споделя, че Украйна е задействала повече от 1000 бойци и до 40 танка в 26 опита за офанзиви на фронтова линия , която се простира на повече от 95 км. Москва показва, че офанзивите са били осъществени по посока на град Соледар, който се държи от съветските войски.

" Всички офанзиви от страна на частите на украинската войска са били отблъснати ", съобщи министерството. " Няма пробиви в отбранителните линии на съветските сили. "

В същото изказване обаче се показва, че съветските сили са отстъпили малко в един регион на фронта, с цел да заемат " по-благоприятни позиции " покрай язовира " Берхивка " северозападно от Бахмут.

Според " Рыбарь " това удостоверява изоставянето на позиции в източните околности на село Богдановка и " сивата зона " в нивите. Тази заран целият регион на юг от Берховските резервоари до язовира и източния му край е бил зарязан. Така " маневрата " в дълбочина на фронта е 2 км. Линията на контакт минава на 2 км западно от Ягодное по линията Берховка - източният завършек на резервоара - северните околности на Хромово. В останалите области няма промени. Към този миг няма информация за пробив и прогрес както на украинската войска, по този начин и на съветските елементи, отбелязва " Рыбарь ".

Създателят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин, чиито войски водят по-голямата част от сраженията във и към Бахмут, съобщи посредством своята пресслужба, че това, което е описало министерството на защитата, в действителност е " погром ".

Пригожин, който е в открита омраза с министерството на защитата от месеци, нееднократно е упреквал висшето командване в саботиране на настъплението на " Вагнер " към Бахмут, а тази седмица ги упрекна, че са създали прекомерно малко, с цел да защитят фланговете на Бахмут, като по този метод са разрешили на украинските сили да си върнат част от позициите.

Разрушеният град Бахмут е в центъра на яростни боеве от месеци.

Министерството на защитата на Москва през днешния ден съобщи, че съветските щурмови елементи, имайки поради наемниците от " Вагнер ", не престават се борят в западната част на Бахмут, подкрепяни от десантчици.

Украинските опити за контраофанзива по фланговете на Бахмут бяха отблъснати, допълват от министерството.

Украинският заместник-министър на защитата Ханна Маляр съобщи по-рано през днешния ден, че украинските сили са напреднали с към 2 км към Бахмут тази седмица и не са отстъпили никакви позиции през това време.

Ройтерс показва, че не е в положение да ревизира обстановката на бойното поле.

Според " Рыбарь " най-вероятно въоръжените сили на Украйна ще продължат тактиката на нахлуване на дребни групи и осъществяване на масирано разузнаване по цялата линия на прикосновение. Основните точки на напън ще бъдат позициите на нови единици, които са пристигнали на ротация в застрашените региони, както и кръстовища сред единици. Поради активизирането на съперника в Соледарско направление, Въоръжените сили на Руската федерация са принудени да пренасочат вниманието си: Въоръжените сили на Украйна могат да се възползват от това и да преминат в нахлуване в различен сектор от фронта.

Междувременно висопоставени източници - западен представител и на Пентагона, оповестяват пред Си Ен Ен, че украинската войска към този момент е почнала подготвителни интервенции за дълго чаканата контраатака в следени от Русия територии. Събеседниците на американската телевизия приказват за " оформящи " (подготвителни) интервенции: удари по цели като хранилища за муниции и оръжия, командни пунктове, артилерийски системи и други.

Това е общоприета тактичност преди огромни интервенции, продължава Си Ен Ен, макар различията сред специалисти за това дали въобще може да се чака огромна контраатака или няколко локализирани. Припомня се, че такива интервенции за подготовка на бойното поле имаше и преди миналата контраатака, в края на лятото и началото на есента на 2022 година Ако фактически предхождат новите интервенции, подготвителните действия може да лишават дни. Киев приказва за контранастъплението, предстоящо тази пролет, от месеци, само че през вчерашния ден президентът Володимир Зеленски разгласи, че то се отсрочва: нужно е още малко време.

Независимо от това военни блогъри в " Телеграм " разпространяваха през вчерашния ден информация, съгласно която контраофанзивата към този момент може да е почнала в региона на Соледар, близо до Бахмут (където е най-продължителната борба от началото на войната), и за обграждане на съветски сили към самия Бахмут.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР