В източния украински град Авдеевка продължават да се водят ожесточени

...
В източния украински град Авдеевка продължават да се водят ожесточени
Коментари Харесай

Русия постави ултиматум на украинската армия в Авдеевка

В източния украински град Авдеевка не престават да се водят яростни боеве. DeepState съобщи, че съветската войска към този момент управлява 18% от територията на града, където към този момент има и улични боеве, съобщи Факти.бг.

Mk.ru написа, че през нощта на 8 февруари групата на украинските въоръжени сили в Авдеевка е била подложена на масирана бомбардировка с бомби ФАБ-500 и ФАБ-1500. Атаката е почнала след отвод на украинското командване да се съобщи и да смъкна оръжията си.

По непотвърдена информация руснаците са дали 24 часа на бойците на ЗСУ да смъкват оръжията си, само че не са получили никакъв отговор, след което са възобновили офанзивата си по техните позиции. Съобщава се, че са били осъществени над 50 бомбардировки.

Украински военни потвърдиха, че обстановката в Авдеевка е извънредно тежка, само че Украйна продължава да има надзор, до момента в който Русия губи доста жива мощ в опитите си да превземе града. Или най-малко каквото е останало от него. Владимир Путин обезверено желае да реализира някаква победа на фронта преди президентските избори през март.

По-рано през днешния ден бе обявено, че механизирани елементи на Въоръжените сили на Украйна са унищожили съветски щурмови хеликоптер Ка-52 „ Алигатор “ край град Авдеевка, съобщи в профила си в обществената мрежа „ Телеграм “ военачалник Олександър Тарнавски, пълководец на оперативна и стратегическа група войски „ Таврия “ на ВСУ, представен от „ Укринформ “. „ Вражески „ Алигатор “ дружно с екипажа му беше ударен от портативен зенитно-ракетен комплекс и натори земята в Авдеевския бранш “, заяви Тарнавски. Той добави, че съветските сили сега са фокусирали напъните си в нахлуване към Новопавловка, Авдеевка и Орехово.

Руските войски, които от месеци се пробват да обкръжат Авдеевка в Източна Украйна, нападат града " със обилни сили ", заяви кметът Виталий Барабаш, описвайки обстановката тук-там като " просто невъобразима ". Няколко дни по-рано той заяви за " сериозна " обстановка в някои региони, защото съветската войска удвоява напъните си да завладее този унищожен промишлен град.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР