В Източна България ще духа слаб южен вятър, в останалите

...
В Източна България ще духа слаб южен вятър, в останалите
Коментари Харесай

Застудява, идва дъжд

В Източна България ще духа слаб южен вятър , в останалите региони ще е съвсем безшумно.

Това оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Минималните температури ще са сред 2° и 7°, в София - към 3°. В събота преди обяд ще бъде най-вече слънчево. След обяд облачността ще се усилва и изначало в Западна, а до вечерта и в Централна България ще превали временен дъжд.

Възможно е да прегърми. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан югозападен вятър, след обяд в Дунавската низина ще се ориентира от северозапад.

Преобладаващите оптимални температури ще са сред 19° и 24°, в София - към 20°. През нощта против неделя превалявания ще има и на изток.

Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад и с него ще стартира да прониква студен въздух.

В планините преди обяд ще е най-вече слънчево. След обяд облачността от запад ще се усилва и тук-там, изначало в масивите в Западна България, а до вечерта и в Централна, ще има превалявания от дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин - от сняг.

Възможно е да прегърми. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 14°, на 2000 метра - към 7° .

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Сутринта тук-там ще бъде с ниска облачност или мъгла, а вечерта облачността, междинна и висока, ще се усили и през нощта ще превали временен дъжд.

Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 9°-12°. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, единствено в най-северните региони - 3 бала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР