В израз на нашата политика, колегите от ДПС подават оставки

...
В израз на нашата политика, колегите от ДПС подават оставки
Коментари Харесай

Какво се случва в Народното събрание? Валят оставки от ДПС! Причината са пари от едно време…

В израз на нашата политика, сътрудниците от Движение за права и свободи подават оставки от Комисията по вероизповеданията и правата на индивида – обединението е основана на национализма и ксенофобията. Това сподели от трибуната на Народно събрание ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в декларация от името на група, съобщи организация „ Фокус “.

„ На 28 септември на нарочна конференция ПГ на Движение за права и свободи изиска оставката на ръководителя на Комисията по правата на индивида Красимир Велчев “, сподели Мустафа Карадайъ.

Той напомни, че мотив за желаната оставка е бил законопроектът за промени в Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица както на съвещание на комисията, по този начин и в пленарна зала. Карадайъ разясни, че законопроектът, импортиран от Движение за права и свободи касае обезщетяване на потърпевши от комунизма.

„ Въпросът не е в материалната страна, по-скоро става въпрос за честен акт и човечност към потърпевшите, които отстоявайки правата си се опълчиха на режима “, разяснява Карадайъ.

По думите му изявленията на Велчев са били ксенофобски и са насаждали ненавист. Според него тъкмо тази комисия не може да си го разреши. „ Посочихме, че ГЕРБ като част от ЕНП има шанса да потвърди, че фактически споделя европейските полезности и европейската им реторика не е присвоена за задачите на национализма. За нас това беше извънредно значимо ГЕРБ да се възползват от опцията си “, разяснява Карадайъ.

По думите му събитията не вършат индивида, те единствено го разкриват. Според него стабилността в района и в страната се слагат под въпрос. Карадайъ уточни, че Движение за права и свободи от дълго време упорства български етнически модел да бъде общонационалната ни обединителна идея. „Нека работим за това България да се трансформира и утвърди като поръчител на стабилността в региона“, съобщи ръководителят на Движение за права и свободи.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР