В Израел започнаха да поставят проследяващи гривни на пристигащи от

...
В Израел започнаха да поставят проследяващи гривни на пристигащи от
Коментари Харесай

В Израел поставят проследяващи гривни на пристигащи от чужбина

В Израел започнаха да слагат проследяващи гривни на идващи от чужбина. Уредът е опция на наложителната двуседмична карантина в хотели, съобщи Българска национална телевизия.
Престоят в тях е за сметка на държавното управление. С гривните идващите в Израел имат право на самоизолация у дома.
Проектът с проследяващите гривни е на здравното министерство в Израел. Ако се окаже сполучлив, от компанията производител са подготвени да произведат хиляди устройства.
"Процедурата за приемане на проследяваща гривна е доста опростена. Вписват паспортните данни и данните от кредитната карта. Те са нужни като депозит за гривната, при положение, че не я върна ", сподели жена.
Властите увериха, че ще се събира само информация за местонахождението на хората, които носят проследяващи гривни.
Проектът обаче може да срещне опозиция. Вчера Върховният съд на Израел още веднъж излезе с решение службата за сигурност "Шин Бет " да спре да употребява технологии за следене на мобилни телефони в битката с ковид.
Проследяването стартира през март предходната година. През юни Върховният съд забрани тази активност, само че последва скок на инфектираните. Тогава Народното събрание утвърди потреблението на проследяващи технологии за 3 седмици. Оттогава срокът непрекъснато се удължава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР