В Израел хиляди протестиращи излязоха навън, след като премиерът уволни

...
В Израел хиляди протестиращи излязоха навън, след като премиерът уволни
Коментари Харесай

По улиците на Израел е война, полицията стреля по протестиращите ВИДЕО

В Израел хиляди протестиращи излязоха на открито, откакто министър председателят уволни министъра на защитата. Причина за махане му от министерския му пост е противоречие със правосъдната промяна в страната, която се дефинира като противоречива.

Гневните протестиращи са блокирали главната автомагистрала Аялон в Тел Авив. Недоволни жители излязоха на демонстрации и в други огромни градове - Ерусалим, Беер Шева и Хайфа.

По-рано през днешния ден министър-председателят Бенямин Нетаняху уволни военния министър Йоав Галант, след апел от него към премиера да спре промяната в правосъдната система.

Реформата раздели мощно публичното мнение на подкрепящи и несъгласни, а също по този начин и провокира съществено неодобрение в армията.

Уволнението на военния министър демонстрира, че Нетаняху ще продължи с работата по реформирането на правосъдната система. Напрежението в страната провокира и безпокойствие измежду съдружниците на Ерусалим.

Освен военните също по този начин и не малко предприемачи показват остро неодобрение от измененията.

Уволненият министър на защитата Галант бе първият почитан член на ръководещата партия, който се опълчи на проекта.

Лидерът на опозицията Яир Лапид разяснява, че уволнението на военния министър в този миг вреди на националната сигурност, а също и упрекна министър председателят, че е опасност за сигурността на Израел.

Очаква се някогашният началник на специфичната работа Шин Бет да заеме размени Галант.

Инфо: blitz.bg

 

Тагове: Израел протести размирици Тел Авив магистрала военен министър премиер Бенямин Нетаняху Йоав Галант съдебна реформа new
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР