В изпълнение на задълженията сиза създаване наорганизационно-техническа подготовка за произвеждането

...
В изпълнение на задълженията сиза създаване наорганизационно-техническа подготовка за произвеждането
Коментари Харесай

Председателят на РИК-Плевен за изборите на 9 юни ще бъде избран от ЦИК

В осъществяване на отговорностите сиза основаване наорганизационно-техническа подготовка за произвеждането на избори за народни представители за Народно заседание, планувани за 9 юни 2024г., произлизащи от Изборния кодекс (ИК), както и Решение №3051-ЕПНС/09.04.2023г. на ЦИК, регионалният шеф Виолета Иеремиева проведеконсултации за сформиране на Районна изборна комисия (РИК) в 15-ти избирателен регион – Плевен, според наредбата на чл.60, ал.2 от Изборния кодекс.

Консултациитезапочнахав 11,00 часа на 14 април 2024 година (неделя), в заседателната залана Областна администрация – Плевен, в административната постройка на пл. „ Възраждане ”№1.



Съставът на РИК с 13 членове, в това число ръководител, до четирима, само че не по-малко от двама заместник-председатели и секретар, като се съблюдава съотношението сред партиите и обединенията по т. 1, бешекакто следва: за коалиция „ ГЕРБ-СДС “ – 4 членове; за коалиция „ Продължаваме промяната – Демократична България “ – 3 членове; за партия „ Движение за права и свободи ” – 2 членове; за партия „ Възраждане “ – 2 членове; за коалиция „ Българска социалистическа партия за България ” – 1 член; за партия „ ИТН “ – 1 член.

Участниците в консултациите взеха решение зам.-председателите на РИК да са трима, само че не взеха дефинитивно решение за съответните имена. За председателското място също не беше взето решение. Представителите на политическите партии одобриха секретар на РИК да бъде Николай Яков от коалиция „ ППДБ ”.

За резултатите от извършените съвещания се сформира протокол, а от регионалния шеф ще бъде изпратено съобщение до ЦИК, че не е реализирано единодушие по всички въпроси по отношение на управлението на РИК-15 и въпросът за определянето на ръководител ще бъде възложен за решение от страна на ЦИК. Вследствие на това решение ще се конкретизират имената на зам.-председателите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР