В изпълнение на Решение №187/ 29.10.2020 г. на Общинския съвет

...
В изпълнение на Решение №187/ 29.10.2020 г. на Общинския съвет
Коментари Харесай

С финансовата подкрепа на общината болницата в Мездра вече има дихателен апарат за лечение на COVID-19

В осъществяване на Решение №187/ 29.10.2020 година на Общинския съвет Община Мездра подкрепя финансово „ МБАЛ - Мездра “ ЕООД за закупуване на дихателен уред с висок дебит на кислородна терапия. Той е нужен за лекуването на пациенти с белодробна непълнота и с тежка форма на коронавирусна зараза, които се нуждаят от интензивно лекуване.
Новото здравно съоръжение към този момент е доставено и инсталирано в Отделението по анестезиология и интензивно лекуване и ще се употребява за лекуването на тежко заболели пациенти. Респираторният уред е от реномираната немска марка „ Dräger” и е на обща стойност 32 000 лева
„ Благодаря на Община Мездра за този своевременен жест на съпричастност и поддръжка ", съобщи по този мотив шефът на общинската болница доктор Соня Съботинова.
"Апаратът ни е извънредно нужен, изключително в този момент, в изискванията на нараснала заболеваемост от Covid-19. Той ще обезпечи по-добри благоприятни условия за работа на медицинския личен състав, както и по-ефективна помощ за пациентите, нуждаещи се от незабавни грижи и лекуване. Много хора ни се обаждат, с цел да оказват помощ, за което съм им безпределно признателна. Приемаме всяко подаяние и всяка поддръжка, която получаваме, тъй като единствено с общите старания на всички можем да се оправим с изключителната обстановка! “, разгласи още доктор Съботинова.
„ Благодаря за напъните на доктор Съботинова и на лекарите от екипа й, застанали на първа линия в тази борба ", показа от своя страна кметът на Мездра Иван Аспарухов.
"Общината, дружно с положителните и благородни нейни жители, ще помогнем наложително. Защото сме солидарни с компликациите и напрежението на хората от града и селата на община Мездра! Кога различен път ще имаме опция да бъдем дружно в напъните си, в случай че не в този момент! Ще успеем с Вас и всички самоотвержени медицински експерти! “, добави той.
Община Мездра ще подкрепи лечебното заведение да се достави и с персонални защитни средства за потребностите на медицинския личен състав - защитни маски, ръкавици и шлемове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР